ATP Ultimele știri

Lumea tenisului s-a zguduit în timp ce campionul de Grand Slam se pregătește să facă un anunț șoc

Lumea tenisului a fost zguduită de știre, campionul de la US Open 2020, Dominic Thiem, urmează să-și arunce racheta la vârsta de doar 30 de ani, la sfârșitul sezonului. Thiem a fost de două ori finalist la French Open și finalist la Australian Open 2020, înainte de a deveni campion de Grand Slam la US Open. Luând o parte din strălucirea triumfului a fost faptul că a fost în timpul restricțiilor Covid și, prin urmare, în fața unui stadion gol.

Dar austriacul a fost una dintre puținele vedete care i-a contestat pe cei trei mari, câștigând cinci din șapte în palmaresul lui de carieră împotriva lui Roger Federer, șase din 16 împotriva lui Rafael Nadal și cinci din 12 meciuri împotriva lui Novak Djokovic.

Din nefericire pentru Thiem, două dintre înfrângerile sale împotriva lui Nadal au avut loc în finalele Openului Francez din 2018 și 2019, în timp ce el a pierdut în fața unui meci thriller de cinci seturi cu Djokovic în decisivul de la Aussie Open din 2020, după ce a avut două seturi la unul.

Dar problemele au avut loc în 2021, începând cu o accidentare la genunchi, înainte ca o accidentare la încheietura mâinii să-i încheie sezonul și să-l îndepărteze timp de nouă luni. De când s-a întors din accidentare, Thiem nu a reușit să se întoarcă la culmile de mai devreme în cariera sa, reușind să coboare pe locul 72 în 2023.

Thiem este în prezent pe locul 117 în lume în clasamentul ATP, ceea ce înseamnă că se află în prezent în afara top 100, care se califică automat la Openul Francez.

În ciuda faptului că s-a întors din accidentare, încheietura lui Thiem nu a mai fost niciodată la fel și îl vede pe tânărul de 30 de ani pregătit să renunțe la sport. Publicația austriacă Salzburger Nachrichten a anunțat știrea, susținând că va încerca să finalizeze turneul său de acasă de la Viena Open în octombrie.

Luna trecută, Thiem a fost pe Instagram pentru a dezvălui că încă se luptă cu rana încheieturii mâinii. „Așa cum am spus în ultimul meu interviu, nu mai sunt jucătorul anului 2020”, a scris el pe Instagram. „Trebuie să mă descurc cu situația actuală, cu faptul că încheietura mâinii nu-mi mai dă puterea de altădată”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *