Ultimele știri WTA

Vedeta britanică de tenis, născută în Tokyo, Yuriko Lily Miyazaki, este expertă în matematică și pian

Britanica născută în Tokyo, Yuriko Lily Miyazaki, este o senzație în tenis. Luni, ea a învins-o pe Margarita Betova din Rusia, scor 6-3, 6-3, o victorie majoră în primul ei meci principal la US Open. Dar acreditările ei sunt cele care trebuie evidențiate. Este o expertă în matematică și, de asemenea, pianistă.

Ea a petrecut cinci ani la universitate din Oklahoma, unde a studiat pentru o diplomă de matematică și apoi a luat un master în managementul tehnologiei informației, știe și să gâdile clapele, deoarece mama ei, Akiko, este o pianistă profesionistă.

Victoria asupra lui Betova înseamnă că și-a umplut buzunarele cu peste 98.000 de lire sterline, potrivit unui raport dintr-o parte a presei britanice. Ea se confruntă acum cu campioana olimpică, Belinda Bencic.

Miyazaki a avut un wild card pentru Wimbledon, anul trecut. Ea a câștigat sâmbătă cu 6-3, 4-6, 6-4 împotriva slovacei Viktoria Hruncakova, în turul final al calificărilor la US Open.

Născută în Japonia, tânăra de 27 de ani a petrecut câțiva ani în Elveția când era mică, înainte de a se muta la Londra la vârsta de 10 ani. Asta pentru că tatăl ei, Yoichi, și-a găsit un loc de muncă în finanțe acolo.

Miyazaki poate avea în curând cheile unui succes remarcabil și nu mai va trebui să numere cât câștigă din tenis.

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *