Ultimele știri WTA

Elena Rybakina critică organizarea de la WTA Finals

Elena Rybakina a terfelit organizarea finalei WTA după ce a avut un singur antrenament pe teren înainte de meciul ei de deschidere.

Când Rybakina și alte participante la finala WTA au sosit la Cancun, la începutul săptămânii, stadionul era încă în curs de construcție. Sâmbătă – cu o zi înainte de începerea finalei WTA – Rybakina a avut prima ei lovitură pe teren.

„Ei bine, pentru mine este surprinzător că nu am avut încă șansa să ne antrenăm. Cred că acum este singura zi. O să primesc prima lovitură diseară Mâine trebuie să joc meciul, așa că este puțin dezamăgitor.

Dar este ceea ce este. Presupun că vom încerca să facem tot posibilul pentru a arăta un tenis bun, ceea ce nu va fi atât de ușor, în condițiile astea de vânt. Dar în general, vreau să spun, Mexicul este foarte drăguț..”

Sabalenka, clasată pe locul 1, a fost de acord cu Rybakina, deoarece belarusa a spus că „acesta nu este nivelul pentru o finală WTA”. Pe de altă parte, de patru ori campioană de Grand Slam, Iga Swiatek a recunoscut că situația nu este perfectă, dar a refuzat să critice dur organizația. „Astăzi am avut șansa să mă antrenez pe terenul central aproximativ 45 de minute pentru prima dată. Este puțin diferit față de terenurile de antrenament. Cred că pentru a performa bine aici, trebuie doar să nu-ți pese de tot ce se întâmplă în jur, doar să te concentrezi pe a juca cel mai bun tenis posibil”, a spus Swiatek.

Între timp, Rybakina, în vârstă de 24 de ani, este pregătită pentru debutul ei în finala WTA. Anul trecut, Rybakina ar fi ajuns în finala WTA dacă s-ar fi contabilizat cele 2.000 de puncte de victorie de la Wimbledon. Rămâne de văzut cât de bine se poate descurca Rybakina la debutul ei în finala WTA.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *