ATP Ultimele știri

Boitan, Pavel și Mădăraș, semifinaliști în proba de dublu la Concord Iași Open

Jucătorii români Gabi Boitan, Bogdan Pavel și Nicolae Mădăraș, ultimul jucând sub culorile Suediei, s-au calificat în semifinalele probei de dublu la Concord Iași Open, turneu de categorie ATP Challenger 100 dotat cu premii totale de 118.000 de euro.

Dublul format din Gabi Boitan și Bogdan Pavel, beneficiar al unui wild-card, s-a calificat în semifinale după ce a trecut în sferturi de cuplul româno-argentinian Dan Tomescu / Juan Pablo Paz, scor 6-2, 6-7 (2), 10-7.

În careul de ași, Boitan și Pavel vor da peste un alt român, Dragoș Mădăraș, dar care joacă sub culorile Suediei. Acesta s-a calificat în semifinale alături de partenerul său australian Brandon Walkin, după 6-3, 6-4 în sferturi cu cuplul Roy Stepanov (Israel) / Tennyson (SUA).

România va mai avea un reprezentant în semifinale, în condițiile în care în care ambele perechi care se întâlnesc, vineri, în ultimul sfert, au câte un reprezentant de-al nostru. Ieșeanul de doar 17 ani Matei Onofrei va face pereche cu uruguayanul Pablo Cuevas (37 de ani, fost campion de dublu la Roland Garros), iar Marius Copil va juca alături de cehul Zdenek Kolar.

Învingătorii vor avea o misiune dificilă în semifinale, unde dau peste perechea favorită 2 formată din columbianul Nicolas Barrientos și pakistanezul Aisam Qureshi.

Perechile calificate în semifinale primesc 36 de puncte ATP și 2.400 de euro, în timp ce jucătorii eliminați în sferturi rămân cu 20 de puncte și 1.420 de euro.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *