ATP Ultimele știri

Cameron Norrie lovește accidental un spectator cu racheta aruncată la turneul ATP din Auckland

Jucătorul britanic de tenis Cameron Norrie și-a cerut scuze și a evitat descalificarea după ce o rachetă pe care a aruncat-o în aer a lovit un spectator în cadrul turneului ATP din Auckland.

Născut în Noua Zeelandă, Norrie se afla în fața unei mingi de meci împotriva argentinianului Facundo Diaz Acosta, marți, când a aruncat ușor racheta în aer. Din păcate, racheta a lovit o femeie aflată într-o lojă de lângă teren, care, din fericire, nu a fost rănită.

Arbitrul de scaun i-a acordat lui Norrie un avertisment, iar jucătorul a pierdut meciul cu 6-2, 6-3 în primul tur al turneului. În 2023, Norrie ajunsese până în finala competiției de la Auckland.

„Nu am intenționat să fac asta, dar, cu toate acestea, nu este ideal să faci un astfel de gest și nu am mai făcut niciodată așa ceva,” a declarat Norrie.

„(Spectatoarea) râdea și i-am spus imediat: «Îmi pare atât de rău, nu am vrut să fac asta.» Iar ea mi-a răspuns: «Da, sunt complet bine.»

„Nu a fost ceva grav. Dar, așa cum am văzut în cazul altor jucători, poți fi descalificat foarte ușor dacă racheta lovește pe cineva într-un loc nepotrivit sau dacă persoana nu este atentă.

„Nu am vrut să fac asta, iar un astfel de comportament nu mă caracterizează deloc. Mi-am cerut scuze foarte repede și vreau să îmi cer scuze în general. Nu sunt deloc mulțumit de felul în care m-am comportat.”

ATP Ultimele știri

WADA face recurs la tribunalul sportiv pentru aprobarea testului de dopaj al lui Sinner

Agenția Mondială Antidoping a confirmat depunerea unui recurs la Curtea de Arbitraj pentru Sport (TAS) în cazul jucătorului de tenis italian Jannik Sinner.

El a fost găsit de către un tribunal independent al Agenției Internaționale de Integritate a Tenisului că nu poartă nicio vină sau neglijență, după ce a fost de două ori testat pozitiv pentru clostebol, o substanță interzisă, în martie 2024.

O declarație arată: „Este de părere WADA că constatarea „fără vină sau neglijență” nu a fost corectă în conformitate cu regulile aplicabile. WADA caută o perioadă de ineligibilitate între unu și doi ani. WADA nu solicită descalificarea niciunui rezultat, cu excepția celui care a fost deja impus de tribunalul din primă instanță”.

Sinner dă o declarație după ce WADA a făcut recurs în cazul său de dopaj

Într-o declarație lansată după ce a apărut știrea, Jannik Sinner și-a exprimat dezamăgirea în timp ce a explicat rigiditatea procesului de care a trecut înainte de a fi exonerat.

„Sunt dezamăgit să aud că WADA a ales să facă apel la rezultatul audierii mele ITIA după ce judecătorii independenți m-au exonerat și m-au considerat nevinovat”.

„În ultimele luni și de-a lungul acestui proces, au existat trei audieri separate în fiecare caz care confirmă nevinovăția mea. Câteva luni de interviuri și investigații au culminat cu trei judecători superiori care au analizat fiecare detaliu printr-o audiere oficială”.

 

ATP Ultimele știri

Rublev își păstrează punctele de clasament și premiile în bani după incidentul din Dubai

Andrey Rublev va păstra punctele de clasament și premiile în bani câștigate la Campionatele de tenis din Dubai, în ciuda faptului că a fost exclus de la turneu pentru comportament nesportiv, după un apel la ATP.

Rublev a fost exclus de către arbitrul de scaun după ce un oficial vorbitor de limbă rusă a părut să-l acuze că a folosit o obscenitate, în timp ce el a strigat la judecătorul de linie în timpul semifinalei sale cu kazahul Alexander Bublik vineri.

„Comisia de apel a concluzionat că, dincolo de pierderea meciului, penalitățile obișnuite asociate cu o neîndeplinire a obligației – și anume pierderea punctelor de clasament și a premiilor în bani pentru întregul turneu – ar fi disproporționate în acest caz”, a declarat ATP într-un comunicat luni.

Amenda de 36.400 de dolari a lui Rublev pentru încălcarea codului rămâne în vigoare după apel, care a luat în considerare mărturiile jucătorilor și oficialilor și o revizuire a materialelor video și audio.

ATP Ultimele știri

Rafael Nadal a fost forțat să se retragă de la Italian Open 2023 de la Roma

Rafael Nadal nu va concura la Italian Open 2023 de la Roma, deoarece lupta cu accidentările continuă pentru el.

A trecut destul de mult timp de când fanii tenisului au avut șansa să-l vadă pe Nadal concurând la ATP Tour. Nimeni nu știe cât de bine se descurcă spaniolul, dar după ce a fost forțat să se retragă de la Madrid Open, jucătorul de 36 de ani s-a retras și de la Italian Open 2023, de la Roma.

Turneul ATP 1000 din capitala Italiei începe pe 10 mai și este unul dintre turneele în care Nadal a triumfat de 10 ori, cu exact zece titluri cu numele său. Dar altul nu va veni în 2023.

Spaniolul, care a fost departe de Turul ATP de la Australian Open, va dori acum să se concentreze pe deplin pe Roland Garros 2023, singurul turneu care va conta pentru el în acest sezon. El a anunțat retragerea pe rețelele de socializare, declarând: “Îmi pare foarte rău să anunț că nu voi putea fi la Roma. Știți cu toții cât de mult mă doare să ratez încă unul dintre turneele care mi-au marcat cariera profesională și personală pentru toată dragostea și sprijinul italienilor.”