Ultimele știri WTA

Simona Halep acuză amânarea audierilor dar a doua acuzație pare să fie cauza

Simona Halep a exprimat critici puternice față de autoritatea de dopaj din tenis, după ce cea mai recentă audiere independentă a fost întârziată în mod neașteptat, dar este posibil să nu aibă prea multe mijloace.

Simona Halep a fost extrem de critică cu privire la tratamentul pe care l-a primit din partea Agenției Internaționale de Integritate a Tenisului (ITIA), după ce cea mai recentă audiere a cazului de doping a fost amânată.

Un purtător de cuvânt al ITIA a răspuns spunând că această ultimă întârziere se datorează numai faptului că Halep a eșuat la un al doilea test antidoping, luând decizia de a combina cele două cazuri într-o singură audiere.

Un purtător de cuvânt al ITIA a declarat: „Am propus ca ambele acuzații să fie audiate împreună pentru a evita audierile multiple. Pentru a face acest lucru, dorim să oferim tuturor părților (inclusiv tribunalului independent) suficient timp pentru a lua în considerare dovezile semnificative asociate cu cea mai recentă acuzare. În cele din urmă, este o decizie a tribunalului independent. Doamna Halep are, de asemenea, posibilitatea de a-și face declarațiile în fața lor”.

Vineri, ITIA a anunțat că Halep a primit o a doua acuzație antidoping. „Analiza suplimentară a unei constatări adverse a pașaportului s-a bazat pe o evaluare a profilului ABP al doamnei Halep de către un grup independent de experți ABP. Această analiză este separată și în plus față de taxa Roxadustat existentă din august 2022, care a declanșat suspendarea provizorie inițială a doamnei Halep”, a declarat organismul într-un comunicat.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *