Ultimele știri WTA

Danilovic câștigă un loc pe tabloul principal de la Wimbledon după triumful ITF 100k de la Madrid

Sârboaica de 22 de ani a depășit-o duminică pe Sara Sorribes Tormo cu 6-2 și 6-3 în finala ITF World Tennis Tour de la W100 Madrid și a urcat rapid în clasament tocmai la timp pentru a-și asigura locul pe tabloul principal de la Wimbledon pentru prima dată.

Odată cu data limită a clasamentului pentru prestigiosul Grand Slam pe iarbă, care a avut loc pe 22 mai, Olga Danilovic a urcat luni 34 de locuri până pe locul 104 în lume, garantându-și locul la Campionatele din 2023 de la All England Club, ca jucătoare pe tabloul principal.

Olga Danilovic, fiica fostului baschetbalist sârb Predrag Danilovic ​(care este considerat unul dintre cei mai buni aruncători europeni în anii 1990), a ajuns în turul doi la trei din cele patru turnee de Mare Șlem, dar a căzut în calificări în ambele ei două încercări înainte de calificarea de la Wimbledon, în 2019 și 2021.

Danilovic și-a găsit forma la momentul perfect, la Madrid, câștigând toate cele cinci meciuri în seturi consecutive și creând trei seturi baggle pentru a crea un sezon de vară interesant.

Primele 104 femei (și bărbați) au un loc garantat în tabloul principal de la Wimbledon, deși unii jucători cu clasamentul inferior ar putea încă să-și asume un loc în așteptarea oricăror retrageri a celor cu clasamentul superior.

 

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *