Ultimele știri WTA

România va întâlni Serbia, în play-off-ul Billie Jean King Cup

Echipa feminină de tenis a României va întâlni Serbia, în deplasare, în play-off-ul competiţiei Billie Jean King Cup, potrivit tragerii la sorţi efectuate miercuri, la Londra.

Duelul va avea loc 10-11 sau 11-12 noiembrie, echipa câştigătoare urmând să evolueze în calificările pentru turneul final al competiţiei, iar învinsa în Grupa I.

În aprilie, România a fost învinsă de Slovenia, la Koper, cu 3-2, după ce a condus cu 2-0, ratând calificarea la turneul final.

Serbia a câştigat Grupa B a zonei Europa/Africa a Grupei valorice I, după 1-2 cu Suedia şi 3-0 cu Croaţia, 2-1 cu Bulgaria, 3-0 cu Danemarca şi 2-1 cu Norvegia.

Serbia conduce România cu 2-1 în meciurile directe, după ce s-a impus cu 2-1 în 2007, în primul tur al Grupei I, zona Europa/Africa, la Plovdiv, şi cu 2-1 în 2008, în aceeaşi fază. În 2014, la Bucureşti, România câştiga cu 4-1 şi promova în Grupa Mondială a Fed Cup (actuala Billie Jean King Cup).

Serbia nu are nicio jucătoare în prima sută mondială la simplu, cele mai bine clasate fiind Olga Danilovic – locul 104, Aleksandra Krunic – 133, Natalija Stevanovic – 214, Lola Radivojevic – 272 şi Mia Ristic – 417.

Programul meciurilor din play-off-ul Billie Jean King Cup:
Slovacia – Argentina
Belgia – Ungaria
Marea Britanie – Suedia
Brazilia – Coreea de Sud
Ucraina – Olanda
Serbia – România
Japonia – Columbia
Austria – Mexic
AGERPRES

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *