Ultimele știri WTA

Madrid Open a emis o declarație după ce a primit reacții pentru reducerea la tăcere jucătoarelor WTA

CEO-ul Madrid Open, Gerard Tsobanian, a spus că turneul a fost greșit și și-a cerut scuze direct lui Cori Gauff, Jessica Pegula, Victoria Azarenka și Beatriz Haddad Maia după controversata finală de la dublu de la Madrid.

După ce Azarenka și Haddad Maia le-au învins pe Gauff și Pegula în finala de dublu de la Madrid, niciuna dintre cele două echipe nu au avut șansa de a se adresa mulțimii și adversarelor lor.

După ce au primit o reacție puternică la apelul lor, organizatorii Madrid Open au răspuns. “Ne cerem scuze sincer tuturor jucătoarelor și fanilor care se așteaptă mai mult de la turneul Mutua Madrid Open. A nu oferi șansa finalistelor noastre de dublu feminin să se adreseze fanilor lor la sfârșitul meciului a fost inacceptabil și ne-am cerut scuze direct jucătoarelor Victoria, Beatriz, Coco și Jessica. Lucrăm pe plan intern și cu WTA pentru a ne revizui protocoalele și ne angajăm să ne îmbunătățim procesul în continuare. Am făcut o greșeală și acest lucru nu se va mai întâmpla niciodată”, a declarat directorul general al Madrid Open, Tsobanian, într-un comunicat.

Pegula, care este și membră a Consiliului Jucătorilor WTA, a spus că a simțit că se va întâmpla ceva. Cu toate acestea, Pegula nu și-a imaginat niciodată că organizatorii de la Madrid îi vor face să tacă cu forță.

„Ce s-a întâmplat la Madrid a fost cu adevărat dezamăgitor. Știu foarte mult ce s-a întâmplat, detalii care au dus la eveniment, doar pentru că Vika și cu mine suntem în consiliul jucătorilor.

Aveam senzația că se va întâmpla ceva. Credeam că nu vom putea vorbi, nu. N-am auzit niciodată de asta în viața mea. Chiar și într-o finală de 10K ITF ai putut vorbi. Nu știu în ce secol trăia toată lumea când au luat acea decizie sau cum au avut de fapt o conversație și au decis: „Uau, aceasta este o decizie grozavă pe care o vom face și nu va exista nicio reacție împotriva asta’”, a spus Pegula la Roma.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *