Ultimele știri WTA

Ons Jabeur critică inegalitatea premiilor la WTA Roma

Numărul şapte mondial în tenisul feminin, tunisianca Ons Jabeur, a declarat că jucătoarele nu ar trebui să aştepte pentru a avea aceleaşi premii în bani ca la masculin la turneul de la Roma după ce organizatorii au anunţat planul să atingă paritatea financiară până în 2025.

Șeful federației italiene de tenis, Angelo Binaghi, a declarat luna trecută că evenimentul a început un proces care ar duce la obținerea unor premii egale pe parcursul a trei ani, dar Jabeur a cerut o schimbare imediată.

„Nu văd de ce trebuie să așteptăm”, a spus Jabeur pentru The New York Times, adăugând: „Este cu adevărat frustrant. Este timpul pentru schimbare. Este timpul ca turneul să se descurce mai bine”.

„Mai este încă un drum lung de parcurs, dar observăm progrese”, a declarat președintele și CEO-ul WTA, Steve Simon pentru Times, luni.

Atât concurenții masculini, cât și feminini de la Italian Open joacă meciuri cu cel mai bun din trei seturi, iar tragerea la sorți pentru ambele evenimente include 128 de jucători.

Evenimente similare de la Indian Wells, Miami și Madrid oferă premiu egal pentru femei, deși sunt listate ca turnee obligatorii pentru jucători.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *