ATP Ultimele știri

Jannik Sinner va deveni numărul 1 mondial neoficial după pierderea șocantă a lui Novak Djokovic, ce trebuie să facă pentru a o oficializa

Jannik Sinner va urca în fruntea clasamentului live ATP la începutul Openului Francez, după ieșirea anticipată surprinzătoare a lui Novak Djokovic, numărul 1 mondial, de la Italian Open.

Cu Sinner și Carlos Alcaraz, ambii dispăruți de la Roma din cauza unei accidentări, Djokovic a fost în fruntea meciurior din turneu, deoarece a luat un avans considerabil în turneu și era de așteptat să obțină un avantaj și mai mare, deoarece majoritatea oamenilor se așteptau ca el să ajungă la turneu în ultimele etape ale evenimentului ATP Masters 1000.

Cu toate acestea, de șase ori campion al Italiei Open, a suferit duminică o înfrângere șoc cu 6-2, 6-3 din partea lui Alejandro Tabilo, în turul al treilea.

Înainte de meci, Djokovic avea un avans de 1.090 de puncte față de Sinner, locul doi, cu Alcaraz cu încă 1.000 de puncte în urmă, pe locul trei.

Dar acest avantaj va rămâne acum la 1.090 de puncte și există și alte vești proaste pentru Djokovic în fața turneului de la Roland Garros, deoarece el este campion în apărare, în timp ce Sinner a pierdut la începutul turneului, anul trecut la Paris.

Înseamnă că, odată ce punctele vor fi eliminate la începutul Openului Francez, Sinner va deveni numărul 1 neoficial mondial, deoarece va avea 8.725 de puncte – un avans util de 865 de puncte față de Djokovic, care va fi la 7.860 de puncte, și Alcaraz cu 6.500 de puncte.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *