Ultimele știri WTA

Emma Răducanu vrea să revină după accidentare la evenimentul de la Auckland, luna viitoare

Tenismena britanică Emma Răducanu urmează să revină la ASB Classic din Auckland, în ianuarie.

Tânăra de 21 de ani nu a mai jucat niciun meci de la înfrângerea grea cu Jelena Ostapenko la Stuttgart în aprilie. Ulterior, ea s-a retras de la Madrid Open și a optat pentru o intervenție chirurgicală la ambele încheieturi și la o gleznă.

După ce a vizat inițial o revenire la sfârșitul verii sau începutul toamnei, Răducanu a ajuns să rateze restul sezonului 2023.

Până de curând, au existat îndoieli cu privire la posibilitatea de a începe anul viitor, dar acestea s-au diminuat în ultimele săptămâni, deoarece ea și-a intensificat antrenamentul.

Și acum a fost anunțată știrea că va juca la turneul WTA din Noua Zeelandă începând cu 1 ianuarie.

Va fi a doua apariție a lui Răducanu la Auckland și speră să fie mai pozitivă decât debutul ei din ianuarie, când a suferit o accidentare la gleznă în timpul meciului din turul doi și s-a retras în lacrimi.

Fosta campioană de la US Open a putut să-și revină pentru a concura la Australian Open, dar a optat să se supună unei proceduri la gleznă pentru a repara accidentarea, în primăvară.

Clasamentul lui Răducanu a coborât la 296 și ea are de înfruntat un drum lung înapoi spre vârful jocului, dar ar trebui să-i dea ocazia să parcurgă câțiva dintre pașii pe care i-a ratat datorită saltului său uriaș către celebritate.

Ea poate folosi un clasament protejat de 103 pentru a participa la turnee din cauza convalescenței îndelungate, dar în prezent nu este suficient de mare pentru a-i câștiga un loc pe tabloul principal de la Australian Open.

Cu excepția unor retrageri suficiente de jucători de rang superior sau a unui wild card, ea va trebui să treacă prin calificarea la un slam pentru prima dată de la uimitoarea ei rundă de la US Open din 2021.

Campioana în exercițiu la US Open, Coco Gauff, fostul număr unu mondial Caroline Wozniacki și semifinalista la Wimbledon, Elina Svitolina, se numără printre celelalte nume confirmate pentru turneul de la Auckland.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *