ATP Ultimele știri

Kyrgios ratează lista de înscrieri la Australian Open 2024 și rămâne la mâna Wild Card

Lista de înscrieri masculin la Australian Open 2024 a fost publicată miercuri, iar cea mai notabilă absență a fost cea a favoritului publicului local, Nick Kyrgios.

Australian Open va începe pe 14 ianuarie, marcând pentru prima dată începerea turneului de duminică. Kyrgios, fost campion la dublu la turneu, era de așteptat să-și asume cele mai mari speranțe ale țării la simplu.

Este încă posibil teoretic ca Kyrgios să poată juca prin acordarea unui wild card, dar în mod realist, acest lucru pare foarte puțin probabil în acest moment. După ce a jucat doar un meci sezonul trecut, tânărul de 28 de ani a petrecut mai mult timp pe masa de tratament îngrijind o accidentare la genunchi și o problemă majoră la încheietura mâinii.

Șansele lui de a juca la Melbourne sunt în scădere cu fiecare zi care trece, iar cel mai mare indiciu că Kyrgios s-ar putea confrunta acum cu inevitabila retragere este că nu s-a înscris la niciun eveniment de încălzire la începutul lunii ianuarie 2024.

Intrarea în tabloul principal de anul acesta la Australian Open a fost redusă la 97, deoarece șapte jucători au intrat la eveniment cu un Clasament protejat, principalul dintre ei fiind Rafael Nadal. Kyrgios a avut un PR de numărul 21 mondial și s-ar fi introdus chiar în mijlocul lucrurilor.

În cea mai recentă actualizare despre sănătatea sa, Kyrgios le-a spus adepților de pe Tennis Channel că vedetele ar trebui să se „alinieze” pentru ca el să se întoarcă în competiție. Asta ar putea însemna că o revenire nu are loc în timp util, ceea ce este păcat, având în vedere că venea din cel mai bun an din carieră în 2022.

Directorul turneului de la Australian Open, Craig Tiley, a părut pesimist cu privire la șansele conaționalului său de a juca la primul Grand Slam al anului, dar a promis că Kyrgios va fi la Melbourne „într-o anumită formă” și că situația sa de accidentare este evaluată de zi cu zi.

Dacă Kyrgios ratează Australian Open așa cum era de așteptat, un rol în cabina de televiziune i-ar putea fi potrivit după ce a făcut o treabă decentă ca expert pentru Tennis Channel la finala ATP din 2023 de la Torino.

 

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *