ATP Ultimele știri WTA

Dosarul penal austriac prevede suspendarea a patru oficiali de tenis

Agenția Internațională de Integritate a Tenisului (ITIA) a confirmat că patru oficiali au fost suspendați din sport pentru încălcarea Programului Anticorupție de Tenis (TACP), fiind condamnați pentru activitate de aranjare de meciuri într-un tribunal penal austriac în urma colaborării dintre ITIA și autorităţile austriece.

Trei persoane – lituanianul Edvinas Grigaitis, georgianul Givi Khudoiani și armeanul Arsen Movsisyan – au fost sancționați de ofițerul independent de audieri anticorupție (AHO) Janie Soublière, în timp ce oficialul austriac Manuel Sperger a acceptat o sancțiune convenită direct cu ITIA.

Grigaitis, un oficial la nivel național, a primit o suspendare de trei ani pentru patru încălcări ale TACP. Acestea au inclus întârzierea sau manipularea introducerii datelor de scor în scopuri de pariuri, facilitarea pariurilor și conspirarea pentru a comite infracțiuni.

Pe lângă trei încălcări majore ale TACP, Grigaitis a fost acuzat și de pariuri la meciuri de tenis în care nu a fost implicat. Suspendarea intră în vigoare de la 15 decembrie 2023 și se va încheia la miezul nopții pe 14 decembrie 2026.

Khudoiani și Movsisyan, oficiali la nivel național, au fost depistați de AHO Soublière că au colaborat la o schemă de manipulare a datelor de scor din meciurile din 2019 și 2020 în scopuri de pariuri. Khudoiani a fost găsit vinovat pentru 15 încălcări ale TACP, iar Movsisyan a fost găsit responsabil pentru șase.

Khudoiani a primit o suspendare de 14 ani și o amendă de 25.000 de dolari, iar Movsisyan a primit o suspendare de cinci ani.

Sperger, un oficial la nivel național, a făcut obiectul unor proceduri legate de aranjarea meciurilor la o instanță penală din Innsbruck, Austria, și a recunoscut că a manipulat scorurile în 2016 și 2017 în scopuri de pariuri.

ITIA l-a acuzat pe Sperger de 12 infracțiuni în temeiul TACP, inclusiv manipularea introducerii datelor de scor în scopuri de pariuri și facilitarea pariurilor. Sperger a recunoscut infracțiunile și a acceptat o sancțiune convenită de șapte ani și șase luni suspendare, renunțând la dreptul la o audiere în fața unui AHO independent.

În timpul suspendărilor, lui Grigaitis, Khudoiani, Movsisyan și Sperger le este interzis să oficieze sau să participe la orice eveniment de tenis autorizat sau sancționat de membrii ITIA: ATP, ITF, WTA, Australian Open, Roland Garros, Wimbledon și US Open, sau orice alt eveniment plus asociatie nationala.

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *