Monden Ultimele știri

Ce este un walkover în tenis? S-au explicat regulile de la Wimbledon

Wimbledon a ajuns la finalul său de business, cu Novak Djokovic și Elena Rybakina încă în lupta pentru a-și apăra titlurile de simplu la All England Club.

Până acum a fost o săptămână palpitantă de acțiune la Championship, Carlos Alcaraz și Iga Swiatek ieșind drept candidați, în timp ce primii cap de serie își găsesc picioarele pe iarbă.

În această etapă anul trecut, Rafael Nadal s-a retras de la Wimbledon din cauza unei accidentări, dându-i lui Nick Kyrgios un walkover în finala masculină.

Dar ce este un walkover? Si care sunt regulile in privinta lor?

Pur și simplu, un walkover are loc în tenis atunci când un jucător trece în runda următoare fără a-și juca meciul, deoarece adversarul său este accidentat, bolnav sau a fost dat afară din turneu.

Este diferit de o retragere, care este atunci când un jucător își începe meciul, dar nu poate termina din cauza unei accidentări sau a unei boli, dând automat o victorie adversarului.

În mod confuz, unele aplicații de scoruri live, cum ar fi widget-ul Google Wimbledon, afișează retragerile ca treceri, cum ar fi în meciul lui Daniil Medvedev împotriva lui Jiri Lehecka din runda a patra de la Wimbledon.

Lehecka s-a retras din concurs după primele două seturi, dar Google afișează rezultatul ca un „walkover”.

Un walover poate avea loc numai înainte de începerea meciului, cum ar fi atunci când Rafael Nadal s-a retras din semifinala sa de la Wimbledon cu Nick Kyrgios din cauza unei accidentări. Acest lucru i-a dat lui Kyrgios un „walkover” la finala de la Wimbledon, unde a fost învins de Novak Djokovic în patru seturi.

”Walkover-urile” nu sunt incluse în evidențele jucătorilor – deoarece meciul nu a avut loc niciodată. Nu este considerată o victorie sau o înfrângere pentru niciunul dintre jucători.

Jucătorul care primește walkover-ul trece în continuare în runda următoare și poate colecta premiul în bani disponibil pentru a ajunge în acea etapă a turneului.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *