Ultimele știri WTA

WTA își clarifică poziția cu privire la strângerile de mână de la sfârșitul meciului

Asociația Jucătorilor de Tenis Feminin (WTA) a declarat că respectă alegerea jucătorilor ucraineni de a nu da mâna rușilor și belarușilor.

Asociația jucătoarelor de tenis feminin s-a exprimat luni seară, clarificându-și poziția față de jucătoarele ucrainene care decid să nu dea mâna adversarilor din Rusia și Belarus după meciuri. „WTA respectă poziția sportivilor ucraineni, încălcând tradiția de a strânge mâna cu adversarul lor (din Rusia sau Belarus) la sfârșitul unui meci”, a spus WTA pe Twitter.

Întâmplat la Roland-Garros, care a determinat-o pe numărul 2 mondial Aryna Sabalenka să se pronunțe pe această temă, acest caz s-a petrecut din nou duminică, în optimile de finală dintre ucraineanca Elina Svitolina și bielorusa Victoria Azarenka câștigată de prima. Svitolina a cerut apoi organizațiilor de tenis să se pronunțe, să explice că nu vor exista strângeri de mână între ucraineni și ruși sau belaruși.

Aryna Sabalenka a fost întrebată despre Azarenka huiduită după meciul cu Elina Svitolina:

„Este o situație cu adevărat grea. După cum a spus Elina, cineva trebuie să iasă pe rețelele de socializare cu un anunț că nu va fi o strângere de mână, astfel încât jucătorii să nu părăsească terenul cu atâta ură.”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *