ATP Ultimele știri

Carlos Alcaraz ca și Giannis Antetokounmpo: „În sport nu există eșec”

Discursul lui Giannis Antetokounmpo a făcut înconjurul lumii și a fost apreciat de mulți sportivi. Baschetbalistul grec a suferit o eliminare dură în primul tur al playoff-ului NBA cu Milwaukee Bucks, dar a transmis un mesaj cu adevărat pozitiv la conferința de presă.

“În sport nu există eșec. Sunt zile bune și zile proaste. Sunt zile în care câștigi și altele în care adversarii tăi câștigă, dar totul este un pas către un alt succes, pentru că în sport există întotdeauna un încă un pas de făcut.Michael Jordan a jucat 15 ani și a câștigat 6 titluri.

Deci în celelalte 9 a eșuat?”

Carlos Alcaraz, de data aceasta după o victorie, i-a fost pusă aceeași întrebare după meciul său cu Karen Khachanov.

Spaniolul și-a învins rivalul în două seturi și a câștigat accesul în semifinalele Masters 1000 de la Madrid pentru al doilea an consecutiv.

“Eșecul nu există în sport, a spus deja Kobe Bryant. Totul depinde de tine și de cum te descurci cu înfrângerile. Pentru mine reprezintă o oportunitate de a continua să crești și să înveți. Dacă eșuezi luni, voi încerca din nou marți. și așa mai departe. Nu trebuie să încetezi niciodată să faci pași mici înainte, pentru că cu siguranță vei cădea în unele ocazii. Important este cum faci față momentelor negative, trebuie să poți să te ridici și mai puternic. Eșecul nu trebuie privit ca pe ceva extrem de negativ, ci mai degrabă ca pe o lecție de îmbunătățire continuă.”

Spre deosebire de mulți dintre colegii săi, presupuși campioni, Carlos și-a demonstrat maturitatea și înțelepciunea prin cuvintele sale, încă o dată, în ciuda vârstei sale fragede.

În 2023, Alcaraz s-a împins mereu, cel puțin în semifinale în toate turneele la care a participat. Cifre impresionante capabile să descrie statutul pe care l-a atins spaniolul în lumea tenisului în ciuda vârstei fragede.

„Este un număr incredibil. Încerc să mențin un nivel foarte înalt în fiecare turneu la care particip, este ceva la care lucrez foarte mult împreună cu echipa mea și un obiectiv pe care îl avem” a comentat Carlos Alcaraz.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *