Ultimele știri WTA

Ucraineana Marta Kostyuk a fost huiduită la Openul Francez după ce a refuzat să dea mâna cu Aryna Sabalenka

„Este ceva ce nu pot descrie, probabil. Încerc să-mi las emoțiile deoparte oricând ies pe teren. Cred că sunt mai bine decât înainte și nu cred că mă afectează atât de mult în fiecare zi, dar da, este doar – nu știu”, a spus Kostyuk, clătinând din cap. „Nu sunt multe de spus, într-adevăr. Este doar o parte din viața mea.”

În imposibilitatea de a dormi în noaptea dinaintea meciului ei din primul tur de la Openul Francez împotriva Aryna Sabalenka din Belarus, cap de serie numărul 2 al turneului de Grand Slam, Marta Kostyuk, din Ucraina, și-a verificat telefonul duminică la ora 5 a.m. și a văzut știri tulburătoare acasă, la Kiev.

Acesta este motivul pentru care Kostyuk a decis că nu va schimba plăcerile obișnuite de după meci cu adversarele din Rusia sau Belarus. Și de aceea a evitat o strângere de mână – a evitat chiar orice contact vizual – după ce a pierdut în prima zi de la Roland Garros în fața campioanei Australian Open Sabalenka, cu 6-3, 6-2.

Ceea ce a surprins duminică pe tânăra de 20 de ani, locul 39, Kostyuk, a fost reacția pe care a primit-o de la spectatorii de la tribunal Philippe Chatrier: au huiduit-o zgomotos și au fluierat-o în derizoriu în timp ce ea se îndrepta direct spre arbitrul de scaun în loc să o felicite pe câștigătoare. Răspunsul negativ a devenit mai puternic pe măsură ce ea și-a adunat lucrurile și a ieșit de pe teren spre vestiar.

„Trebuie să zic”, a spus Kostyuk, „nu mă așteptam. … Oamenii ar trebui să fie, sincer, stânjeniți.”

Kostyuk are rezidența acum în Monaco, iar mama și sora ei sunt și ele acolo, dar tatăl și bunicul ei sunt încă la Kiev. Poate că fanii prezenți pe stadionul principal al evenimentului pe zgură nu erau conștienți de povestea de fundal și s-au gândit că Kostyuk pur și simplu nu a reușit să respecte eticheta obișnuită în tenis.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *