Ultimele știri WTA

Campioana de la Strasbourg, Elina Svitolina, donează întregul premiu în bani copiilor din Ucraina

Elina Svitolina a cucerit primul ei titlu WTA ca mamă și apoi a donat toate premiile în bani de la Strasbourg copiilor din Ucraina.

Svitolina, în vârstă de 28 de ani, a învins-o pe Anna Blinkova în finala de la Strasbourg cu 6-2 6-3 și a ridicat primul ei titlu de când a născut-o pe fetița ei Skai, în octombrie.

De când a început invazia rusă a Ucrainei, Elina Svitolina a fost foarte deschisă în sprijinul pentru țara ei. La Strasbourg, Svitolina a obținut 34.228 de dolari prin câștigarea titlului.

„Mi-ar plăcea să împărtășesc această energie cu Ucraina, cu patria mea. Toate premiile mele din acest turneu vor merge la copiii Ucrainei, care sunt foarte necesare în aceste momente dificile. Aș dori să mulțumesc Franței pentru că a făcut o treabă incredibilă, i-a întâmpinat pe ucraineni, a făcut tot posibilul ca ei să simtă că este a doua lor casă. Vă mulțumim foarte mult pentru tot ceea ce faceți pentru noi și împreună vom vedea lumina și vom pune capăt acestui război”, a spus Svitolina conform site-ului WTA.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *