Ultimele știri WTA

Scandal: Jucătoarele WTA nu au șansa de a se adresa mulțimii după finala de dublu de la Madrid

Madrid Open a cunoscut zile mai bune, deoarece evenimentul din această săptămână a avut câteva decizii îndoielnice, acesta fiind cel mai șocant.

Duminică, 7 mai, La Caja Magica din Madrid le-a văzut pe Jessica Pegula și Coco Gauff jucând contra Victoriei Azarenka și Beatriz Haddad Maia, în finala de dublu WTA. Meciul a fost o victorie în două seturi pentru cea din urmă pereche, însă ceva cu adevărat bizar s-a întâmplat în timpul ceremoniei trofeului.

Nicio echipă nu a avut șansa de a se adresa mulțimii, așa cum se desfășoară în mod obișnuit acestei ceremonii, și așa cum s-a văzut în timpul finalei de simplu de cu o zi înainte. Atât jucătorul sau echipa câștigătoare, cât și echipa care pierde, de obicei, ajung să se adreseze mulțimii, dar asta nu s-a întâmplat aici. I-a surprins pe jucători și pe mulți fani când Gauff a postat pe Twitter, după meci.

”Nu ni s-a dat șansa de a vorbi după finala de astăzi. Dar le mulțumim fanilor pentru că ne-au susținut pe noi și pe tenisul feminin în această săptămână! Mulțumesc Jessica Pegula pentru că a menținut mereu distracția pe teren și a lovit mingi ireale hahahaha În cele din urmă, felicitări mari Vika și Bia”.

Pegula a postat la comentariul de pe Twitter remarci adăugând doar câteva emoji-uri care transmit surpriză cu privire la schimbare. Ons Jabeur a fost o altă jucătoare care a luat notă de situație, deoarece ea și Pegula au disputat finala de simplu anul trecut și ambele s-au adresat mulțimii. Ea a numit-o atât nefericită, cât și inacceptabilă.

”Atat de nefericit că nu ti s-a dat sansa sa te adresezi multimii si adversarilor tai. Acest lucru este trist și inacceptabil” a postat Ons Jabeur.

O altă jucătoare care a participat la finala de dublu WTA, care este și mamă, Victoria Azarenka a declarat: ”Greu de explicat lui Leo că mama nu-l poate saluta la ceremonia trofeului”.

Organizatorii Madrid Open 2023 s-au confruntat cu critici deja anul acesta. Inițial, a fost provocat de o dispută cu privire la un tort de ziua de naștere și au fost, de asemenea, criticați pentru că au folosit modele mai degrabă decât copii de mingi în meciuri.

Până și jurnalistul Ben Rothenberg a scris pe Twitter pentru a-și împărtăși punctul de vedere cum nu este prima situație în care jucătorii sau evenimentul WTA au fost cumva împiedicați în capitala Spaniei. El a scris: „Mutua Madrid Open a ales să reducă la tăcere finalistele de dublu feminin (adică să nu le lase să vorbească în timpul ceremoniei trofeului) pentru că sunt pedepsite de Cakegate, este cu adevărat una dintre cele mai sălbatice greșeli de calcul pe care le-am văzut în tenis în ultima vreme. Niciodată nu a fost vorba doar despre prăjituri. Madridul are o reputație lungă și câștigată cu greu printre jucători (și alți oameni observatori) pentru că le tratează pe femei ca pe un nivel inferior”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *