ATP Ultimele știri

Rublev cere modificarea regulii care a dus la excluderea sa de la Dubai

Tenismanul rus Andrei Rublev, al cărui apel contra pierderii punctelor şi a premiului în turneul ATP de la Dubai a fost acceptat, a cerut modificarea regulii care a dus la descalificarea sa în semifinala cu kazahul Aleksandr Bublik, transmite Reuters.

Rublev a fost descalificat de antrenorul de scaun, după ce un oficial vorbitor de limba rusă a susţinut că numărul cinci mondial a spus obscenităţi la adresa unui arbitru de linie în semifinala de vineri cu Bublik.

Rublev a respins acuzaţia şi a cerut oficialilor să revadă înregistrarea video a incidentului, solicitare care însă a fost respinsă.

Bublik conducea cu 6-7 (4), 7-6 (5), 6-5 când i s-a acordat victoria, dar apoi apelul i-a permis lui Rublev să-şi păstreze punctele (200) şi premiul în bani (157.755 de dolari), dar amenda de 36.400 de dolari a fost menţinută pentru încălcarea codului de conduită.

Într-o postare pe Instagram, Rublev a mulţumit Comisiei de Apel a ATP, dar a opinat că regula ar trebui regândită.

”Sper că în viitor ATP va arunca o privire mai atentă la această regulă şi o va modifica, astfel ca un oficial să nu poată forţa rezultatul unui meci fără a avea probe clare şi fără a-i permite jucătorului să vadă reluarea video. Sunt dezamăgit că nu mi-am putut încheia semifinala de la Dubai, dar sunt recunoscător pentru toată susţinerea primită în ultimele zile. Am primit o mulţime de mesaje”, a spus Rublev.
AGERPRES

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *