Ultimele știri WTA

Roland Garros a anunțat primele liste de intrare pe tabloul principal și calificări la WTA

A fost anunțată lista de înscrieri pentru ediția 2024 de la Roland-Garros, care va avea loc în perioada 20 mai – 9 iunie 2024, și unde vor fi și românce.

Cu cinci săptămâni până la începerea tururilor de calificare pentru ediția 2024 a Grand Slam-ului parizian, a fost anunțată lista jucătorilor care au fost înscriși direct în tablourile principale. De acum încolo vor începe retragerile celor care vor fi indisponibili și nu vor participa.

La simplu feminin, opt jucătoare au ales să-și folosească clasamentul protejat după ce au fost excluse din cauza unei accidentări sau a unei sarcini.Este cazul lui Angelique Kerber (nr.31) și Naomi Osaka (nr.46), care și-au revenit ambele în Australia în ianuarie, după ce au născut primul lor copil în 2023. Irina-Camelia Begu (nr.49), Amanda Anisimova (nr.61), Bianca Andreescu (nr.64), Julia Grabher (nr.73), Alison van Uytvanck (nr.97) și Aleksandra Krunic (nr.99) vor fi și ele introduse direct în tabloul principal.
Jucătoarele franceze Caroline Garcia (nr.22), Clara Burel (nr.44), Diane Parry (nr.49), Océane Dodin (nr.76) și Varvara Gracheva (nr.94) vor intra și ele direct în tabloul principal.Cu toate acestea, finalista apărătoare Karolina Muchova (nr. 12) nu va participa la ediția din 2024 din cauza unei răni la încheietura mâinii drepte.

Pe lângă Irina Begu, intrată cu clasament protejat, România va avea pe tabloul principal pe Sorana Cîrstea, locul 29 WTA publicat, Ana Bogdan, locul 64 WTA și Jaqueline Cristian, locul 74 WTA.

În calificări, momentan, mai sunt eligibile, Irina Bara, locul 155 WTA, Gabriela Ruse, locul 162.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *