ATP Ultimele știri WTA

Openul Australiei va dura o zi în plus, începând din 2024

Openul Australiei, primul turneu de Mare Şlem al sezonului din tenisul profesionist, se va derula pe parcursul a 15 zile începând din 2024, cu o zi în plus faţă de ediţiile de până acum, pentru a se evita meciurile de la miezul nopţii, după ce Andy Murray a încheiat la ora 4:05 dimineaţa o partidă de la ediţia 2023, a anunţat marţi conducerea turneului.

Astfel, Grand Slam-ul de la antipozi va debuta cu o zi mai devreme, într-o duminică, începând din sezonul viitor.

“Am ascultat feedback-ul jucătorilor şi al fanilor şi suntem încântaţi să anunţăm o soluţie pentru reducerea finalurilor târzii ale meciurilor”, a declarat directorul turneului, Craig Tiley.

“Ziua suplimentară va permite atingerea acestui obiectiv şi va oferi o programare mai bună pentru fani şi jucători”, a adăugat el.

Turneul de Mare Şlem disputat la Melbourne nu s-a referit în mod specific la meciul Andy Murray – Thanasi Kokkinakis, care, cu o durată de 5 ore şi 45 de minute, s-a încheiat la ora locală 4:05, la ediţia din acest an.

Britanicul, învingător în cinci seturi în faţa australianului, a spus la jumătatea partidei: “De ce jucăm la ora 3 dimineaţa?”, stârnind o dezbatere în jurul programării turneului.

“Nu este bine pentru arbitri, pentru oficiali. Nu cred că este grozav pentru fani. Nu este bine pentru jucători”, a spus fostul număr unu mondial după acest maraton nocturn din luna ianuarie.

Potrivit Australian Open, datele colectate arată că meciurile devin mai lungi.

Primul Grand Slam al sezonului viitor va avea loc între 14 şi 28 ianuarie 2024.
AGERPRES

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *