Monden Ultimele știri

În această zi, o elvețiancă în vârstă de 14 ani a intrat în circuitul profesionist și a câștigat primul meci!!

În această zi, 4 octombrie 1994, Martina Hingis, în vârstă de 14 ani, și-a făcut debutul profesional – ca wildcard la Zurich Open.

La prima ei apariție pe un tablou principal WTA, elvețianca a învins-o pe numărul 45 mondial Patty Fendick, din SUA, cu 6-4, 6-3.

În runda următoare, Hingis a pierdut în fața lui Mary Pierce, numărul 5 mondial și vicecampioana la French Open (6-0, 6-4), dar a fost începutul unei călătorii care avea să o conducă să devină numărul 1 mondial. mai puțin de trei ani mai târziu.

La turneul WTA de la Zurich din 1994, în ciuda prezenței legendarei Martina Navratilova ca și cap de serie, principala atracție a fost o altă Martina, o tânără elvețiană de 14 ani, pe nume Hingis. Navratilova, o campioană de 18 ori de Grand Slam, al cărei câine era aproximativ la fel de bătrân ca minunea elvețiană, observase că ea nu era în centrul atenției.

„Nu ai fi aici dacă Martina nu ar juca”, spunea legendara Navratilova. „Oamenii nu au venit să mă vadă jucând, mă urmăresc de 20 de ani.”

Hingis, clasată pe locul 378 în lume, și-a făcut prima apariție la nivel WTA în fața a 4.500 de spectatori și a 240 de jurnaliști care veniseră să asiste la nașterea unei stele în tenis.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *