ATP Ultimele știri

Novak Djokovic ajunge în frunte după revenirea la US Open

Djokovic joacă la New York pentru prima dată de când a suferit o înfrângere chinuitoare în fața lui Daniil Medvedev în finala din 2021 de la New York.

Novak Djokovic s-a întors la U.S. Open și va reveni acum pe locul 1 în clasament.

Djokovic a revenit câștigător după ce a ratat turneul de anul trecut, obținând o victorie cu 6-0, 6-2 și 6-3 în fața lui Alexandre Muller luni seară.

Campioana de 23 de ori de Grand Slam a trebuit să aștepte victoria în trei seturi a lui Coco Gauff pentru a deschide sesiunea de noapte de pe stadionul Arthur Ashe, urmată de o ceremonie de deschidere care marchează 50 de ani de premii egale la US Open.

Ei bine, știam că va fi o noapte târzie pentru mine, un start târziu al meciului”, a spus Djokovic. „Cu toate acestea, vreau să spun, eram încântat să ies pe teren. Nu mi-a păsat dacă am început după miezul nopții pentru că așteptam cu nerăbdare acest moment de câțiva ani, să fiu pe cel mai mare stadion din sportul nostru, cel mai tare stadion din sportul nostru, jucând sesiunea de noapte.”

Cap de serie nr. 2 a luat primul set în doar 23 de minute și a câștigat primele opt jocuri înainte ca Muller să ajungă în sfârșit să puncteze pe tabelă, ridicând brațele în semn de triumf după ce a redus la 2-1 în al doilea set.

„Cred că performanța explică cum m-am simțit în seara asta, în special în primele două seturi. A fost un fel de tenis fără probleme, aproape impecabil, primul set perfect”, a spus Djokovic.

Djokovic nu a avut voie să călătorească în SUA anul trecut, deoarece nu este vaccinat împotriva COVID-19. Luni a fost primul său meci la Flushing Meadows de când a pierdut în fața lui Daniil Medvedev în finala din 2021, o înfrângere care l-a împiedicat pe sârb să finalizeze primul Grand Slam complet din anul calendaristic la tenisul masculin, record din 1969.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *