Monden Ultimele știri

Mirra Andreeva: De ce senzația adolescentă este jucătorul de urmărit la Wimbledon în această vară

Mirra Andreeva ar putea fi jucătoarea de urmărit în tragerea la sorți feminină de la Wimbledon, senzația de 17 ani a ajuns deja în semifinalele Openului Francez.

Andreeva a devenit cea mai tânără semifinalistă de Grand Slam de la Martina Hingis, în 1997, la Roland Garros, înainte ca visele ei de adolescentă să fie spulberate de Jasmine Paolini.

Andreeva a recunoscut că prea multe erori au costat-o ​​la punctele mari, dar este ceva ce speră să remedieze la Wimbledon, unde a surprins pe toată lumea, inclusiv pe ea însăși, prin calificarea pentru a ajunge în turul al patrulea anul trecut.

Născută în orașul siberian Krasnoyarsk în aprilie 2007, Andreeva și sora ei mai mare Erika, care este și ea jucătoare profesionistă de tenis, au fost introduse în sport de către mama lor.

S-au mutat la Soci și apoi la Cannes, Franța, pentru a stabili o bază de pregătire cu antrenorii Jean-René Lisnard și Jean-Christophe Faurel.

La vârsta de 15 ani, a făcut o descoperire a talentului, când a ajuns în finala fetelor de la Australian Open în 2022.

A devenit profesionistă în 2023 și a făcut prima mare impresie WTA pe zgură la Madrid Open, după ce a ajuns în runda a patra, iar ulterior și-a făcut debutul la Roland Garros, Wimbledon și US Open, propulsând-o către noi culmi ale celebrității sportive.

Erika a avut un rol în primul rând la ascensiunea lui Mirra și nu a fost o surpriză.

„Am urmărit cum s-a schimbat, cum crește”, a spus ea. “Cred că are acest succes pentru că se dezvoltă psihic. În mintea ei a început să gândească mai mult ca un adult, de asemenea, este atât de fană a tenisului. Se uită la tenis tot timpul și are toată viața ei. Dacă iubești tenisul, oricât de multe are ea, nu ai de ales decât să ai rezultate bune, știi?”

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *