Ultimele știri WTA

Eugenie Bouchard a ieșit de la Italian Open din Roma după prima rundă de calificare

Eugenie Bouchard a pierdut în primul tur de calificare al Italian Open 2023 de la Roma, numit și Roma Masters.

În ultimele săptămâni, tânăra de 29 de ani a dat dovadă de o formă promițătoare, câștigând un meci la Bogota și Oeiras, înainte de a zbura în calificările la Madrid Open.

Bouchard a reușit în capitala Spaniei și s-a îndreptat spre tabloul principal. Apoi, ea a câștigat și în primul tur al turneului împotriva Dayanei Yastremska, victorie care a fost umbrită de un comentariu în care a numit-o pe adversara ei și pe Maria Sharapova dopătoare.

În meciul din turul doi, canadianca a pierdut în două seturi în fața Martinei Trevisan și și-a pus ochii pe evenimentul WTA 1000 din capitala Italiei.

Încă o dată, Bouchard a trebuit să lupte în calificările de la Roma și a înfruntat o adversară destul de provocatoare, înfruntându-se cu al șaptelea cap de serie, Dalma Galfi, din Ungaria, pe locul 91 în lume. Cele două s-au întâlnit anul trecut la Ostrava și pe atunci a fost o întâlnire victorioasă pentru fostul nr. 5 mondial.

Dar de data aceasta condițiile au fost diferite, întrucât s-au întâlnit pe terenurile de zgură de la Foro Italico și se părea că jucătoarei maghiare îi plăceau mai mult terenurile de zgură de la Roma.

Pe de altă parte, Galfi și-a folosit singura șansă în al optulea joc din setul doi și, după ce a confirmat cu un break, a câștigat meciul cu 7-6(4), 6-3 pentru a trece în finala calificărilor din 2023 de la Italian Open din Roma.

Este o altă pierdere neașteptată pentru Bouchard în călătoria ei către vârf, dar, după cum a remarcat ea, repornește de la zero și pierderi ca aceasta sunt o parte din asta. Acum, canadianca va dori să se concentreze pe Roland Garros.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *