Ultimele știri WTA

Emma Răducanu: „Suspiciunea ascunsă de la Wimbledon” s-a ridicat după retragerea de la Madrid Open

Emma Răducanu a ieșit din top 100 WTA după retragerea ei de la Madrid Open.

Emma Raducanu ar putea fi lăsată să se bazeze pe o intrare wild card la tabloul principal de la Wimbledon în această vară, dar Andy Roddick are o „bănuială curioasă” că nu va fi o problemă pentru campioana US Open 2021. A fost un an dificil pentru Răducanu, cu răni nesemnificative care i-au afectat timpul petrecut pe teren.

Accidentul supărător de la încheietura mâinii pare să fi aprins încă o dată spiritele, săptămâna aceasta, când ea s-a retras de la Madrid Open cu doar câteva ore înainte de a se înfrunta cu Viktoriya Tomova. Eșecul ei de a apăra cele 120 de puncte pe care le-a obținut la turneul de anul trecut de la Madrid înseamnă că Răducanu va cădea din top 100 la nivel mondial atunci când clasamentul se va reseta.

Imaginea de ansamblu pentru Răducanu care privește în viitor va fi că acum riscă să rateze lista pentru participarea directă la Wimbledon în câteva săptămâni. Tragerea la sorți de simplu feminin de la Wimbledon le permite celor mai bune 108 jucătoare clasate să obțină intrare directă.

În timp ce unii jucători ar putea rata din cauza accidentărilor, aceasta o pune pe Raducanu să aibă nevoie de un wild card sau să treacă prin calificări pentru a ajunge pe tabloul principal. Dar Roddick nu crede că Răducanu are de ce să-și facă griji pentru Wimbledon, insistând că îngrijorarea mai mare va fi modul în care va merge mai departe, de necazurile sale și de accidentare.

„Chestia cu aceste accidentări este că se pare că există multe opriri și porniri, nu a existat o accidentare care să o țină afară, să spunem două sau trei luni o dată. A fost întotdeauna o săptămână aici, o săptămână acolo, dar de fapt, nu a luat niciodată o mare parte de timp, așa că sperăm că acesta este încă cazul și nu avem de-a face cu ceva mai serios” a comentat Roddick.

“Nu doar cu încheietura mâinii și această ieșire de la Madrid, ci și în ceea ce privește ianuarie-noiembrie, cum o să se ritmeze. Ce va juca? Pe ce suprafețe este cel mai bine? Se pare că sunt multe voci în camera ei și nu pare foarte concentrată, dar sperăm că va reveni și sănătoasă pentru că este un superstar.”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *