Ultimele știri WTA

Daria Saville blamează WTA, susținând că ATP este cu un pas înainte

Jucătoarea de tenis australiană Daria Saville, într-un interviu pentru Tennis Magazin, a comentat starea de dificultate în care se află Turul WTA, după problemele pe care le-a experimentat în 2023 tenisul feminin, din diferite puncte de vedere.

“ATP face o treabă bună, după părerea mea WTA este puțin în urmă. Nu știu de ce, poate din cauza interesului social pentru tenisul feminin. Ar fi bine dacă în tribune ar veni mai mulți spectatori tineri, de aceea sunt întotdeauna foarte activă pe TikTok, acolo unde copiii pot vedea cât de grozav este sportul”, a spus Saville.

Cu privire la alegerea controversată de a nu participa Top 30 la turneele minore, Daria a explicat: „Oamenii care au luat aceste decizii cu siguranță nu au lansat această idee peste noapte. Există idei și motive excelente în spatele acestei planificări, dar nu vom ști cum vor merge lucrurile când se va întâmpla.

La ATP 250 de la Bastad, de exemplu, Andrey Rublev și Casper Ruud au jucat în finală. Acest lucru nu va mai fi posibil pentru noi, deoarece foarte curând niciun jucător de top 10 nu va putea juca această categorie de turnee. În acest sens, ar trebui să copiem și să lipim câteva lucruri care se fac în ATP.”

Daria s-a exprimat și despre interesul tot mai mare al saudiților pentru lumea tenisului, explicând: „Dacă premiul în bani este enorm de mare, atunci va fi bine. Nu cred că vor fi mulți spectatori, acesta ar fi aspectul negativ, pentru că, ca și tenismen profesionist vrei să joci în fața multor oameni. Am primit odată un mesaj la turneul de la Hamburg de la o persoană care și-a luat copiii la tenis pentru prima dată și primul meci pe care l-au văzut a fost unul de-al meu. Genul ăsta de lucruri inspiră oamenii mai tineri, nu știu dacă putem inspira oamenii din Arabia Saudită”.

După un an în care problemele WTA au ieșit la suprafață, sunt multe îndoieli cu privire la ce va fi organizația de tenis feminin. De altfel, o fuziune a WTA cu ATP pare inevitabilă, singura posibilitate de salvare de la faliment pentru organizație.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *