ATP Ultimele știri

Jannik Sinner devine primul care se califică în finala ATP Tour

Tânărul star de tenis din Italia, Jannik Sinner, a atins o altă piatră de hotar după succesele impresionante din acest sezon. Tânărul de 22 de ani este deja considerat unul dintre cei mai buni jucători care joacă în prezent la tenis masculin la categoria de simplu, alături de spaniolul Carlos Alcaraz și sârbul Novak Djokovic.

Sinner trece printr-un sezon fabulos, în ciuda faptului că a avut un sezon dificil de pornit mai târziu, în care s-a luptat cu probleme de fitness. Acest lucru a fost vizibil în timpul Canadian Open, unde a suferit o înfrângere în sferturile de finală împotriva lui Andrey Rublev cu scorul de 6-3, 1-6, 6-2. În timpul concursului, Sinner s-a luptat cu o accidentare aparentă la șold și a fost văzut ca având o stare inconfortabilă. Din cauza preocupărilor legate de starea fizică, Sinner a fost forțat să se retragă și de la recent încheiatele Jocuri Olimpice de la Paris.

Mai devreme, a trebuit să rateze și Roma Masters din cauza unei probleme fizice și a fost în mod clar abătut după ce a ratat să joace în fața publicului gazdă. În ciuda acestui rezultat, Sinner, care a devenit numărul unu mondial la începutul acestui an, în timpul Openului Francez, a devenit primul jucător de tenis masculin care s-a calificat în finala ATP Tour.

Competiția se va desfășura la Torino, Italia, ceea ce înseamnă că numărul unu mondial în vigoare va juca în fața publicului gazdă.

 

ITF Ultimele știri

Oana Simion, de la Sportsin Arad, câștigă turneul ITF 15k de la București

După o lungă accidentare și recuperare, tenismena Oana Simion, legitimată la clubul arădean Sportsin, revine în circuitul tenisului mondial pentru a recuceri locurile pierdute.

Astfel, aflată pe locul 1053 WTA, Oana a câștigat turneul de ITF 15k de la București, venind după trei meciuri de calificare și 5 meciuri de pe tabloul principal, culminând cu victoria de azi în finala turneului contra româncei Ștefania Bojică, locul 830 WTA, cu scorul de 6-3 6-4, după o oră și 48 de minute.

Performanța este cu atât mai mare datorită eliminării favoritei unu, în sferturi, Patricia Maria Țig o fostă jucătoare număr doi a României.

Pentru această performanță, Oana Simion va ajunge pe locul aproximativ 710 WTA.

La proba de dublu, ieri, perechea română formată din Ștefania Bojică și Mara Gae a câștigat finala în fața perechii formate din românca Ilinca Amariei și cehoaicei Linda Sevcikova, cu scorul de 6-7 6-3 10-0.

Bineînțeles că wild-card-urile de pe tabloul principal au fost acordate, normal, pe pile, unor jucătoare de 19 ani care nu au smuls trei game-uri de la adversare și care nu au niciun trecut și niciun viitor, opera Federației Române de Tenis.