ATP Ultimele știri

Un jucător de tenis român a fost interzis din cauza „multiplelor” încălcări de aranjare a meciurilor

Jucătorul român de tenis Petru-Alexandru Luncanu a fost informat cu o interdicție îndelungată și cu amendă după ce a fost găsit vinovat pentru multiple acuzații de aranjare de meciuri de către Agenția Internațională de Integritate a Tenisului (ITIA).

Luncanu, în vârstă de 34 de ani, a fost suspendat din sport timp de cinci ani și amendat cu 40.000 de dolari în urma mai multor încălcări ale Programului Anticorupție de Tenis (TACP).

Fostul nr. 304 mondial a fost informat de șapte acuzații de către ITIA pentru activitate de aranjare de meciuri în 2017 și 2021, iar ofițerul independent de audieri anticorupție (AHO) Raj Parker a menținut cinci dintre acuzații, precum și o acuzație suplimentară de nerespectare a cooperării pe deplin cu ancheta ITIA în 2022.

Luncanu a negat toate acuzațiile aduse lui, dar AHO Parker a constatat că românul „a încălcat TACP prin inventarea rezultatului sau orice alt aspect al mai multor meciuri și facilitând direct sau indirect pariurile la tenis”.

De asemenea, s-a stabilit că jucătorul „nu a cooperat pe deplin cu ancheta ITIA prin retragerea consimțământului pentru ca telefonul mobil să fie analizat la cererea unui investigator ITIA”.

Luncanu a jucat ultima dată la ITF M25+H Bacău în România, în iulie 2022, unde a pierdut din turul doi.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *