ATP Ultimele știri

Tenismanul Zverev va fi judecat într-un caz de agresiune în mai, dar nu va trebui să apară în instanță

Campionul olimpic de tenis Alexander Zverev va fi judecat pentru presupusa agresiune la Berlin la sfarsitul lunii mai, dar nu va trebui sa se prezinte in fata instantei, a informat luni agentia de presa germana dpa.

Zverev, în vârstă de 26 de ani, care concurează săptămâna aceasta la Australian Open, este acuzat că a agresat o femeie în timpul unei dispute, la Berlin, în mai 2020. Zverev a negat acuzația.

Un tribunal din Berlin a emis un ordin de penalizare în octombrie, prin care îi ordona lui Zverev să plătească amenzi în valoare de 450.000 de euro (493.000 de dolari), dar jucătorul a contestat decizia, ceea ce a însemnat că dosarul cazului a fost trimis în judecată. Ordinele de penalizare sunt folosite în Germania ca mijloc de soluționare a unor cauze penale fără a merge în judecată, dacă suspectul nu contestă ordinul.

Agenția de presă dpa a anunțat că procesul lui Zverev va începe pe 31 mai, în timpul Openului Francez din acest an. Totuși, dpa a citat un purtător de cuvânt al instanței care a spus că nu va trebui să se prezinte personal și că poate fi reprezentat de un avocat.

ATP a hotărât în ianuarie anul trecut că Zverev nu se va confrunta cu măsuri disciplinare, după ce propria sa anchetă asupra acuzațiilor de abuz domestic împotriva lui a găsit „dovezi insuficiente” pentru a susține afirmațiile.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *