ATP Ultimele știri

S-au stabilit semifinalele la Concord Iași Open

Trei dintre favoriții turneului Concord Iași Open, spaniolul Bernabe Zapata Miralles (cap de serie numărul 1), chilianul Cristian Garin (favorit 5) și francezul Hugo Gaston (6) s-au calificat, vineri, în semifinale, alături de canadianul Steven Diez.

În primul sfert de finală programat vineri, pe Terenul Central, chilianul Cristian Garin, numărul 124 mondial, al cincilea favorit, l-a învins în trei seturi pe italianul Riccardo Bonadio, locul 194 ATP, scor 6-4, 4-6, 7-6 (3), la capătul unui meci ce a durat două ore și 49 de minute! Garin îl va întâlni în penultimul act pe principalul favorit, spaniolul Bernabe Zapata Miralles, locul 53 ATP. Ibericul a avansat și el în careul de ași tot după un meci de trei seturi cu cehul de doar 17 ani Jakub Mensik, numărul 217 mondial, scor 6-1, 3-6, 6-2.

În a doua semifinală se vor întâlni francezul Hugo Gaston (foto, 137 ATP), favorit 6 și canadianul Steven Diez (278 ATP).

Chiar de Ziua Franței, Gaston l-a învins în meciul vedetă al serii pe ucraineanul Vitaliy Sachko, numărul 190 mondial, scor 6-0, 3-6, 6-3, în uralele unui grup numeros de fani francezi. La final, Sachko a avut parte de o frumoasă surpriză din partea organizatorilor, primind un tort pe teren în ziua în care a împlinit 26 de ani.

Al patrulea semifinalist, Steven Diez l-a învins pe nord-macedoneanul Kalin Ivanovski (370 ATP), venit din calificări, scor 6-4, 6-3.

Ivanovski a eliminat în primele patru meciuri de la această ediție trei români. Pe Dan Tomescu în turul 2 al calificărilor, pe David Ionel în primul tur și pe Filip Jianu în optimi.

Jucătorii calificați în semifinale vor primi 36 de puncte și 5.555 de euro, în timp ce învinșii din sferturi rămân cu 20 de puncte și un cec în valoare de 3.240 de euro.

La dublu, România are deja doi reprezentanți în finală, perechea Gabi Boitan / Bogdan Pavel calificându-se în ultimul după retragerea adversarilor.

A doua pereche finalistă se va decide sâmbătă, după disputarea semifinalei Marius Copil (România) / Zdenek Kolar (Cehia) – Nicolas Barrientos (Columbia) / Aisam Qureshi (Pakistan). Copil și Kolar s-au calificat, vineri, în careul de ași, după o victorie scurtă cu dublul Pablo Cuevas (Uruguay) / Matei Onofrei (România), scor 6-3, 6-2.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *