Ultimele știri WTA

Numărul 1 australian Rodionova ratează wildcard pentru Grand Slam-ul de acasă

Jucătoarea feminină cu cel mai înalt clasament din Australia spune că nu este surprinsă că a ratat primirea unui wildcard la Australian Open.

Arina Rodionova este în prezent pe locul 113 în lume și a fost la o victorie departe de a ajunge în top 100 la Brisbane International de săptămâna aceasta, unde a învins-o pe Sofia Kenin în drumul spre turul al treilea, înainte de a pierde în fața lui Mirra Andreeva. Tânăra de 34 de ani a primit cetățenia australiană în ianuarie 2014 și a câștigat șapte titluri ITF anul trecut, unde a urcat peste 150 de locuri în clasament.

„Dacă depinde de mine, mi-aș da mie, dar sunt și alți oameni implicați”, a spus Rodionova la începutul acestei săptămâni, când a fost întrebată despre wildcard.

„Sper că le place felul în care joc săptămâna aceasta. Am făcut toată munca grea, m-am pus în cea mai bună poziție și nu aș fi putut face nimic altceva pentru a mă apropia.”

Totuși, Tennis Australia a confirmat astăzi că a decis să-i acorde ultimul wildcard lui Daria Saville, care se află în revenire după accidentare. Fostul nr.20 mondial a ratat prima jumătate a sezonului trecut din cauza unei rupturi. Saville a învins-o pe Dayana Yastremska în meciul ei de deschidere de la Brisbane, înainte de a pierde în turul doi în fața al 11-lea cap de serie, Anastasia Potapova.

În ciuda hotărârii, Rodionova spune că este hotărâtă să dovedească ce face în acest sport. Ea va intra acum în turneul de calificare care va avea loc săptămâna viitoare în Melbourne Park.

Celelalte trei jucătoare de acasă care au primit un wildcard pentru Australian Open sunt Kimberly Birrell, Olivia Gadecki și Taylah Preston. Carolinei Wozniacki, care a câștigat turneul în 2018, i s-a acordat și ei o viză de trecere.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *