ATP Ultimele știri

Novak Djokovic și-a asigurat locul 1 mondial până cel puțin la Australian Open, după ce a ajuns în finala ATP Finals

Fără niciun turneu rămas în Turul ATP din 2023, Djokovic va fi cap de serie la primul Grand Slam de anul viitor, de la Melbourne.

Sâmbătă, 18 noiembrie, Djokovic a trecut de Carlos Alcaraz cu 6-3, 6-2, într-o semifinală captivantă a turneului de final de sezon. Deși a avut șansa de a obține un break la 15-40 în setul doi, cu Djokovic conducând cu 3-2, Alcaraz nu a reușit să valorifice, deoarece sârbul a jucat un tenis sublim pentru a menține serviciul cu 4-2.

Djokovic îl va înfrunta pe favoritul gazdelor, Jannik Sinner, în confruntarea de vârf de duminică, 19 noiembrie. Italianul de 22 de ani a rămas neînvins pe tot parcursul turneului (4-0), întrerupându-și o serie de înfrângeri în fața sârbului la începutul acestei săptămâni în runda lor. Numărul 4 mondial l-a înfrânt pe Djokovic în trei seturi, 7-5, 6-7 (5) și 7-6 (2), în trei ore și nouă minute.

Campionul în apărare, Djokovic, este la o victorie să stabilească un nou record prin câștigarea celui de-al șaptelea titlu în finala ATP. În prezent, este la egalitate cu Roger Federer, de 20 de ori campion de Grand Slam, la șase titluri.

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *