ATP Ultimele știri

Novak Djokovic nu a refuzat testul antidoping înainte de meciul din Cupa Davis, spune Agenția Internațională de Integritate a Tenisului

Controversa asupra testului antidoping al lui Novak Djokovic a atins în sfârșit un punct culminant, Agenția Internațională de Integritate a Tenisului (ITIA) l-a susținut.

Djokovic și-a exprimat recent consternarea după ce i s-a cerut să susțină un test doping surpriză cu 90 de minute înainte de meciul său de simplu din sferturile de finală a Cupei Davis a Serbiei împotriva Marii Britanii.

Se pare că câștigătorul de 24 de ori de Grand Slamnu a susținut testul înainte de meciul său, ceea ce a dus la controlorul anti-doping urmărind-ul pe sârb ore întregi, înainte ca în cele din urmă să efectueze teste de sânge și urină.

Sârbul a declarat:

„Este prima dată când mi se întâmplă. Nu are sens să o fac când voi fi acolo după meci. Mi-au dat un preaviz de o oră și jumătate. Am rutinele mele înainte de meci și nu trebuie să mă gândesc în acel moment la donarea de sânge sau urină.”

“M-am certat cu el pentru că nu mi s-a întâmplat așa ceva în cariera mea de 20 de ani. A stat într-un colț și m-a urmărit ore întregi. A fost revoltător. Am apărat întotdeauna controalele, dar nu înainte de meciuri. Nu e nimic de ascuns, dar trebuie să existe anumite limite” a concis sârbul.

Mai multe rapoarte au afirmat ulterior că Novak Djokovic a refuzat să respecte regulile. Totuși, ITIA a declarat că nu a ratat cu adevărat testul, deoarece jucătorii de la Cupa Davis de săptămâna trecută au avut de ales să-și prezinte proba de sânge fie înainte, fie după meci.

“Primul lucru de spus este că Djokovic nu a refuzat testul. Regulile prevăd că atunci când un jucător este anunțat, acesta trebuie să furnizeze un eșantion cât mai curând posibil. În competițiile pe echipe precum Cupa Davis, jucătorii pot fi informați înainte un meci, în timp ce în alte competiții testarea are loc de obicei după meci. Procedura nu a fost schimbată, nici pentru acest eveniment, nici pentru jucător” afirmă ITIA.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *