Monden Ultimele știri

Nadal se întâlnește cu un veteran de tenis de 90 de ani, care a câștigat campionatul spaniol

Rafael Nadal a primit o vizită surpriză, la propria sa academie, de la un campion spaniol de tenis care încă joacă la vârsta de 90 de ani.

De-a lungul carierei sale, Nadal a fost o sursă de inspirație pentru mulți jucători de tenis în curs de dezvoltare și chiar și-a înființat o academie acasă, la Manacor, cu unicul scop de a cultiva tinerele talente de tenis. Dar rezistența, dedicarea și disciplina lui Nadal față de sport l-au inspirat și pe Enrique Ayala, în vârstă de 90 de ani.

Veteranul a câștigat în iunie Campionatul Spaniol peste 90 de ani, care s-a desfășurat pe terenurile pe zgură de la Academia Rafa Nadal. El l-a învins pe Manuel Villanueva în două seturi, în finală. Dar dezastrul a avut loc la scurt timp după ce Ayala a fost diagnosticat cu Covid-19, în urma călătoriei sale din Mallorca.

Era în stare critică și a petrecut aproape două luni în secția de terapie intensivă luptând pentru viața sa. În timp ce combătea virusul mortal, Nadal, de 22 de ori campion de Grand Slam, i-a trimis un mesaj video încântător veteranului, pe care Ayala l-a descris ca având o „mare influență” în timpul procesului său de recuperare.

Nadal i-a transmis cele mai bune urări pentru o recuperare completă și l-a invitat și la o întâlnire la un moment dat, dar nu s-a așteptat atât de repede și la academia lui din senin.

Săptămâna aceasta, Ayala a făcut un apel de curtoazie academiei și lui Nadal, iar ambii au apărut într-o bună companie.

 

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *