Monden Ultimele știri

Kasatkina: „Suntem ca un hamster într-o roată, este non-stop”

Daria Kasatkina este cea mai recentă jucătoare de tenis care a recunoscut că folosește un psiholog, deoarece vorbește din ce în ce mai deschis despre utilizarea serviciilor unuia în ultima vreme.

În ultimul timp, personalitățile publice au pus mult accent pentru a vorbi despre sănătatea mintală și despre importanța sănătății mintale. Nu este ceva ce s-a făcut mult în trecut, dar generațiile mai tinere din toate categoriile sociale îmbrățișează noua formă, iar jucătorii de tenis nu sunt altfel. Mai mulți au vorbit deschis despre călătoria lor și despre utilizarea psihologilor, Kasatkina fiind cea mai recentă.

”Este greu pentru că suntem ca un hamster într-o roată, este non-stop, nu avem multe pauze, este o poveste fără sfârșit; și la sfârșit e tot la fel, în fiecare an este mai mult sau mai puțin aceeași poveste, în fiecare săptămână. Ai nevoie de cineva care să te ajute să găsești altceva pentru că atunci când abia începi să fii profesionist, îmi amintesc că primul meu an în care eram îndrăgostită de toate, eram atât de încântată de toate. Puteam să petrec 24 de ore în clubul de tenis și să fiu atât de fericită. Bineînțeles că asta se schimbă când ai doi ani și faci la fel, să vezi aceiași oameni, aceleași facilități, totul la fel. Evident că începi să obosești puțin” a declarat Daria Kasatkina.

„Este foarte greu să găsești răspunsurile și calea, pe cont propriu, de aceea este bine uneori să găsești ajutor de la altcineva; un profesionist care vă poate arăta calea, cum să găsiți alte lucruri de care să vă bucurați în turneu.” Ea explică: „Personal, pentru mine este greu să călătoresc în fiecare săptămână, nu sunt un mare fan al acestui lucru. Dacă nu ar fi trebuit, nu aș fi călătorit. Trebuie să o fac din cauza meseriei mele și pentru mine este greu. Deci, de aceea trebuie să lucrez la asta.”

Kasatkina se confruntă în continuare turneului cu compatrioata Kudermetova, la Mutua Madrid Open.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *