ATP Ultimele știri

Jucător spaniol suspendat timp de 15 ani, după 35 de încălcări ale programului anticorupție

Un jucător s-a confruntat cu consecințe grave după ce a încălcat Programul Anticorupție al Agenției Internaționale de Integritate a Tenisului.

 Fanii din întreaga lume vor să se concentreze pe aspecte pozitive, cum ar fi tenisul grozav jucat pe teren sau pe povești în afara terenului, cum ar fi sesiunea de antrenament emoționantă a lui Jannik Sinner cu un fan cu paralizie cerebrală.

Din păcate, ocazional apar povești despre corupția în acest sport.

De exemplu, un tenismen italian a fost suspendat pentru 15 luni în februarie pentru încălcări ale programului anticorupție.

Aaron Cortes este numele jucătorului. El a ajuns pe locul 955 în carieră, în septembrie 2017. Asta arată că era departe de a-și câștiga existența jucând acest sport, dar această posibilitate a dispărut complet acum.

Conceperea rezultatului evenimentelor, acceptarea de bani pentru a crea rezultatul evenimentelor, eșecul de a raporta abordările corupte, pariurile pe tenis și furnizarea de bani oficialilor de turneu în schimbul unui wildcard sunt printre cele 35 de încălcări.

Aceste infracțiuni au fost comise între 2016 și 2018. El a fost și amendat cu 75.000 de dolari, dintre care 56.250 de dolari au fost anulați, împiedicându-l pe spaniol să se afle într-o gaură financiară și mai adâncă.

Perioada de suspendare a lui Cortes a început pe 27 martie 2024 și se încheie la miezul nopții pe 26 martie 2039, ceea ce înseamnă că, cariera lui de tenis s-a încheiat acum.

Cu toate acestea, Cortes ar fi primit o sancțiune și mai mare dacă nu ar fi cooperat pe deplin la anchetă. A făcut acest lucru, renunțând la dreptul la o audiere în acest proces.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *