Ultimele știri WTA

Începe competiția pentru trofeul Transylvania Open 2023

Încă o româncă pe tabloul principal de simplu: Ilona Georgiana Ghioroaie și-a câștigat locul în calificări. Mara Gae, câștigătoarea US Open 2023 la dublu junioare, pe tabloul de dublu cu Wild Card

Lupta pentru trofeul Transylvania Open WTA 250, cel mai bun turneu din lume la categoria WTA250 în 2022, începe luni, 16 octombrie 2023. 12 jucătoare din România se află în competiție la simplu, la dublu, sau la ambele categorii. Sunt 7 nume de sportive românce pe tabloul principal de simplu și 7 pe tabloul de dublu: Sorana Cîrstea, Patricia Țig, Ana Bogdan, Jaqueline Cristian, Gabriela Ruse (WC), Miriam Bulgaru (WC) și Ilona Georgiana Ghioroaie – simplu, respectiv Gabriela Ruse, Monica Niculescu, Irina, Bara, Jaqueline Cristian, Mara Gae, Briana Szabo și Ilinca Amariei – dublu. Favorita numărul 1 a turneului este Sorana Cîrstea (locul 26 WTA).

NEW ENTRY – CALIFICĂRI

Ilona Georgiana Ghioroaie s-a calificat pe tabloul principal și este acum cea de-a șaptea româncă de pe tabloul de simplu. Ea a fost singura jucătoare din România care a ajuns în turul doi al calificărilor după ce adversara pe care urma să o întâlnească în primul tur a urcat pe tabloul principal ca urmare a retragerii Anastasiei Pavlyuchenkova. Ilona a avut un meci greu cu Valeriya Strakhova din Cehia, dar a reușit să obțină o victorie categorică, cu scorul de 6-1, 6-2.

Ilona Georgiana Ghioroaie: ”Sunt foarte emoționată, mai ales că este primul turneu de această anvergură pentru mine și mă bucur! M-am așteptat la un meci greu. Știam de la început că așa va fi, însă am încercat să dau tot ce am mai bun în această zi și mă bucur că am reușit să fac acest lucru. Legat de următorul meci, nu știu stilul de joc al adversarei, o să mă documentez și o să încerc să fac jocul meu și să mă bucur de tenis.”

Ilona Georgiana Ghioroaie a avut și un mesaj pentru public, după ce a jucat în fața a 2.000 de fani ai tenisului: ”Vă mulțumesc mult pentru astăzi, m-ați susținut, ați fost lângă mine. Vă sunt recunoscătoare și vă aștept și zilele următoare!”

Celelalte trei jucătoare calificate pe tabloul de simplu în calificări sunt: Martha Matoula din Grecia,

Ekaterina Makarova și Anastasiya Soboleva din Ucraina.

Rezultate Calificări, turul II:
I. Ghioroaie (ROU) d. [6] V. Strakhova (UKR) 61 62
[7] M. Matoula (GRE) d. [2] I. Oz (TUR) 76(7) 46 75
[3] E. Makarova d. S. Bandecchi (SUI) 75 75
[8] A. Soboleva (UKR) d. [WC] V. Heisen (GER) 62 21 RET

NEW ENTRY – WILD CARDS

Mara Gae a revenit în competiție cu un Wild Card primit din partea Transylvania Open pe tabloul de dublu. Ea face echipă cu Viktoriya Tomova (Bulgaria) și va juca luni luni, 16 octombrie, împotriva unei alte echipe proaspăt intrate în turneu, tot cu Wild Card: Briana Szabo și Ilinca Amariei. Mara Gae, în vârstă de 17 ani, a câștigat anul acesta trofeul US Open la junioare dublu și a jucat în primul tur al calificărilor Transylvania Open. La Cluj, ea și-a făcut  debutul în circuitul profesionist de tenis. În primul tur al calificărilor a jucat și tânăra clujeancă Briana Szabo.

MECIURILE ZILEI – TRANSYLVANIA OPEN, ZIUA 1

Primele meciuri din cadrul turneului de tenis Transylvania Open încep luni, 16 octombrie, la ora 12:00. Fanii tenisului vor putea să le vadă mâine, pe Terenul Central, pe Miriam Bulgaru și Patricia Țig, în ultimele două meciuri ale zilei de pe tabloul de simplu. Miriam Bulgaru va juca cu Ipek Oz din Turcia, iar Patricia Țig cu Martha Matoula din Grecia.

Pe Terenul 2 vor avea loc trei mecuri ale româncelor: Monica Niculescu și Anna-Lena Friedsam joacă cu Ali Collins și Andrea Gamiz. Gabriela Ruse, care este și pe tabloul de simplu, face echipă cu Alycia Parks și va juca luni cu echipa formată din Ilinca Amariei și Briana Szabo. Partida lor va fi urmată de Mara Gae și Viktoriya Tomova vs Irina Bara și Jaqueline Cristian.

Programul meciurilor de simplu TERENUL CENTRAL (start ora 12:00):

  1. Noha Akugue (GER) vs [4] R. Masarova (ESP)
    [Q] E. Makarova vs [7] K. Baindl (UKR)
    A. Raina (IND) vs [8] J. Burrage (GBR)
    NB 6:00 PM[WC] M. Bulgaru (ROU) vs [LL] I. Oz (TUR)
    P. M. Tig (ROU) vs [Q] M. Matoula (GRE)

Programul meciurilor de dublu TERENUL 2 (start ora 12:00):
[WC] N. Bartunkova (CZE) vs D. Yastremska (UKR)
A. Collins (GBR) / A. Gamiz (VEN) vs [4] A. Friedsam (GER) / M. Niculescu (ROU)
[1] A. Parks (USA) / E. Ruse (ROU) vs [WC] I. Amariei (ROU) / B. Szabo (ROU)
[WC] M. Gae (ROU) / V. Tomova (BUL) vs I. Bara (ROU) / J. Cristian (ROU)
V. Grammatikopoulou (GRE) / E. Lechemia (FRA) vs L. Jeanjean (FRA) / V. Strakhova (UKR)

Marți, 17 octombrie, sunt anunțate deja trei meciuri importante care se vor juca începând cu ora 16.00: Ana Bogdan, Gabriela Ruse și Sorana Cîrstea vor juca pe Terenul Central partidele care vor arăta șansele de câștig a trei jucătoare puternice din România.

Cea de-a treia ediție a turneului de tenis Transylvania Open WTA 250 are loc în perioada 16-22 octombrie 2023 și include două zile de calificări: 14-15 octombrie. Meciurile se joacă indoor, pe hard, în sala polivalentă BT Arena din Cluj-Napoca. Sala a fost împărțită în două terenuri de joc: Terenul Central și Terenul 2. Pe lângă aceste două terenuri, au mai fost amenajate încă două pentru antrenamente. În total, 32 de jucătoare vor concura la meciurile de simplu, și 16 echipe la dublu. În joc sunt puse 280 de puncte WTA și premii în valoare de 259.303 dolari.

Bilete și acces

Abonamentele la Transylvania Open 2023 sunt sold-out, însă fanii tenisului care vor să vină la turneu mai pot încă să achiziționeze bilete de o zi care oferă acces la toate meciurile din ziua respectivă, de pe ambele terenuri de joc. Biletele la turneu sunt disponibile exclusiv pe entertix.ro și sunt nerambursabile. Entertix este partenerul de ticketing exclusiv al turneului Transylvania Open.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *