ITF Ultimele știri

FRT a organizat Campionatele Naționale Individuale de Iarnă la U14, contra cost!

De la început conceptul organizatorilor este greșit, orice federație, aflată sub tutela Agenției Naționale de Sport care organizează campionate naționale nu cere taxe de înscriere. Deobicei, se așteaptă participarea celor mai buni sportivi la categoria respectivă pentru a da un plus de competiție întrecerii respective. La Federația Română de Tenis nu contează valoarea jucătorilor ci puterea banului.

Astfel pentru participarea la Campionatele Naționale Individuale de Iarnă pentru categoria Under 14 s-a instituit o taxă de 200 lei per capita. La un mic calcul, la participarea a 64 de jucători, banii strânși au fost de aproape 3.000 de euro cu calificări cu tot. Nu e o sumă de neglijat având în vedere că premiile au constat într-un trofeu de 50 lei, o diplomă de 1 leu și un tricou de 30 de lei. Propunem ca acest campionat național să se organizeze lunar pentru a aduce bani în visteria federației. De notat că acest campionat individual a avut și rubrica de dublu?!!

Nemulțumirea părinților a fost și mai mare căci după zile de competiție premierea s-a făcut pe întuneric, afară la -5 grade și o ninsoare, fără prezența unui oficial de la Federația Română de Tenis în afară de antrenorul federal Firicel Tomai, și în timp record de 5 minute. Propunem ca la vară premierea să se facă în piscină! Fiind sesizați de părinți ne-am interesat și noi de competiție.

La simplu băieți, campion a devenit Dorin Darius, care l-a învins în finală pe Albert Pipie, cu scorul de 6-1, 6-4. Locul 3 i-a revenit lui Lucas Alexandru Miloș, care a dispus în finala mică de David Ioan Arcip, cu un dublu 6-2.

La simplu fete, s-a impus Andreea Olariu, care a dispus în finală de Maria Valentina Pop, cu scorul de 7-5, 6-1, locul 3 fiind adjudecat de Alexia Maria Brabete, care a învins-o pe Veronica Cervac, în 3 seturi, 6-3, 2-6, 6-3.

La dublu băieți, titlul de campion a revenit cuplului Albert Pipie / Andrei Radu, cei doi trecând în finală de Patrick Bolduț / David Cercel, cu scorul de 6-3, 6-2. Pe cea de-a treia treaptă a podiumului s-a clasat cuplul David Arcip / Tudor Preda, care a câștigat cu 6-1, 6-3 în fața perechii Codrin Constantin Șerbănoiu / Mihnea Ștefan Tamași.

La dublu fete s-au impus Alexia Brabete / Maria Valentina Pop, care le-au învins în ultimul act al competiției pe Veronica Cervac / Andreea Olariu, cu 7-6 (5), 5-4. În finala mică, Andra Livia Marcu și Teodora Petre au trecut de Andreea Kurta / Miruna Rita Niculaes.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *