Ultimele știri WTA

Fostul antrenor al Serenei Williams, Rennae Stubbs, reclamă WTA pentru că nu a abordat controversa Madrid Open

Fostul antrenor al Serenei Williams, Rennae Stubbs, a criticat Asociația de tenis feminin (WTA) pentru că nu a făcut o declarație cu privire la decizia controversată de la Madrid Open de a împiedica finalistele la dublu feminin să țină discursuri în timpul ceremoniei de prezentare.

Pe 7 mai, Victoria Azarenka și Beatriz Haddad Maia au câștigat titlul de dublu feminin la Madrid Open după ce le-au învins pe Jessica Pegula și Coco Gauff în două seturi, scor 6-1, 6-4. Totuși, spre deosebire de campionii de dublu masculin Andrey Rublev și Karen Khachanov, finalistelor feminine nu li sa permis să susțină discursuri în timpul ceremoniei de prezentare.

Vorbind la cel mai recent episod din Podcastul de tenis Rennae Stubbs, Stubbs a criticat WTA pentru că nu a făcut o declarație despre incident.

“Tic tac. Care este ziua. Câte zile de când s-a întâmplat asta de atunci și ghici cine nu a făcut încă o declarație publică, WTA. Acum știu și am auzit din surse că lucrează în culise la o lansare de declarație”, a spus Rennae Stubbs.

Antrenoarea de 52 de ani a subliniat că emiterea unei simple declarații ar fi suficientă pentru a transmite dezaprobarea WTA cu privire la tratamentul finalistelor de dublu feminin de la Madrid Open.

„Băieți, este o declarație simplă. Spuneți că suntem foarte nemulțumiți de felul în care au fost tratați finaliștii și campionii noștri la dublu. Suntem în discuții despre cum vom gestiona asta în viitor, dar vrem să o spunem. acolo chiar acum, că nu suntem mulțumiți de modul în care a fost tratat. Asta este”, a adăugat ea.

„Cred că WTA ar trebui să spună ceva și, de asemenea, cred că ATP ar trebui să spună ceva” a comentat Caitlin Thompson, co-gazda podcastului lui Rennae Stubbs.

Co-gazda lui Rennae Stubbs, Caitlin Thompson, a subliniat, de asemenea, optica negativă a WTA care nu a arătat sprijinul public pentru jucătorii lor.

„Nu trebuie să vii cu un plan de 18 puncte despre ceea ce te aștepți să facă mai bine turneul. Dar mă gândesc din nou la optica în care asociația jucătorilor vă sprijină și aveți voie să vă exprimați”, a spus Thompson.

Asociația Jucătorilor de Tenis Profesioniști (PTPA) fondată de Novak Djokovic este singura organizație de tenis care condamnă tratamentul finalistelor de dublu feminin la Madrid Open.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *