Ultimele știri WTA

După o lungă așteptare, Aryna Sabalenka este gata să preia locul 1

WTA a anunțat astăzi că Aryna Sabalenka va deveni noul număr 1 WTA mondial atunci când clasamentul va fi publicat luni, 11 septembrie, după încheierea US Open.

Tânăra în vârstă de 25 de ani va fi a 29-a femeie care a câștigat clasamentul WTA nr. 1 mondial și doar a opta jucătoare care a deținut atât locurile nr. 1 la simplu, cât și la dublu de-a lungul carierei, urcând, de asemenea, în fruntea clasamentului. dublează clasamentul în februarie 2021.

„A ajunge în clasamentul WTA nr. 1 mondial la simplu este ceva la care am visat încă de când eram mică când am început să joc tenis”, a spus Sabalenka. „2023 a fost un an atât de incredibil pentru mine și pentru echipa mea și aceasta este recompensa perfectă pentru toată munca noastră grea. Este un sentiment incredibil să mă alătur listei uimitoare a altor jucătoare WTA pentru a realiza acest lucru și este o mare onoare să fiu capabil să mă numesc jucătorul de simplu numărul 1 din lume”.

Aryna Sabalenka, care și-a confirmat ascensiunea în clasamentul nr. 1 în urma pierderii lui Iga Swiatek în fața Jelenei Ostapenko mai devreme la New York, o depășește pe poloneză, ceea ce pune capăt perioadei ei consecutive de 75 de săptămâni pe locul 1. sportsin.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *