Ultimele știri WTA

Chris Evert își arată sprijinul pentru Simona Halep pe fondul celei de-a doua încălcări de doping

Fostul nr. 1 mondial Chris Evert și-a exprimat sprijinul pentru Simona Halep, după ce românca a fost acuzată de a doua încălcare a dopingului de către Agenția Internațională de Integritate a Tenisului (ITIA).

Când i-a fost cerută părerea despre această problemă de către un fan de pe rețelele de socializare, Chris Evert și-a exprimat scepticismul față de ideea că de două ori campioană de Grand Slam ar folosi în mod intenționat droguri care îmbunătățesc performanța.

” Îmi este foarte greu să cred că Simona ar folosi în mod intenționat PED-urile” a comentat Chris Evert.

Halep a fost suspendată provizoriu din turneu din octombrie 2022, după ce a fost testată pozitiv cu Roxadustat, o substanță interzisă, la US Open. Vineri, 19 mai, ITIA a acuzat-o pe româncă de o a doua infracțiune de doping care este „separată și în plus față de acuzațiile ei de anul trecut”.

Agenția a anunțat că temeiul acuzației provine din nereguli în pașaportul biologic al sportivei, așa cum a stabilit un grup de experți independenți. Programul Pașaport biologic pentru sportiv monitorizează în mod continuu datele biologice pentru a detecta posibile încălcări ale dopajului.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *