Ultimele știri WTA

Antrenorul Simonei Halep reclamă sprijinul PTPA al lui Novak Djokovic în procesul de dopaj

Antrenorul Simonei Halep nu este convins de cea mai recentă declarație de susținere a PTPA a lui Novak Djokovic în procesul antidoping.

Joi, 27 aprilie, Halep s-a prezentat și a susținut că procesul ei de dopaj a fost respins pe nedrept de autoritățile implicate. Halep a fost testată pozitiv pentru o substanță interzisă numită Roxadustat în octombrie, după ce US Open din 2022 și ITIA au emis imediat o suspendare provizorie. Cu toate acestea, la aproape șapte luni de la dezvăluire, cazul încă așteaptă o audiere.

În tot acest timp, de două ori campioan de Grand Slam a susținut că nu este vinovată. În cel mai recent interviu al său, Simona Halep a dezvăluit că o „contaminare a suplimentului” a fost cauza testului ei pozitiv. Ea a precizat că probele au fost depuse la ITIA, dar au fost respinse. Românca a făcut o pledoarie publică pentru ca audierea să continue la ultima dată programată, 28 mai.

La revelația șocantă, PTPA (Asociația Jucătorilor de Tenis Profesionist), co-fondată de Novak Djokovic, și-a arătat sprijinul printr-o declarație pe rețelele de socializare.

„Unul dintre principiile PTPA este că jucătorii de tenis trebuie să aibă reguli și reglementări anti-doping echitabile, cu drepturi depline la proces echitabil. Aceasta include o revizuire în timp util. Susținem pe deplin jucătorii în timp ce își exercită drepturile de apel, iar organele de conducere trebuie să se deplaseze cu toată viteza deliberată pentru a rezolva cazurile. Sportivii nu primesc timp înapoi nici măcar în cazul unei contestații reușite”, se arată în comunicat.

Cu toate acestea, antrenorul Simonei Halep, Patrick Mouratoglou, la fel ca mulți alții de pe rețelele de socializare, nu a fost impresionat de demonstrația minimă de susținere a PTPA și a sugerat că totul a fost vorbărie și nicio acțiune.

„Este grozav să existe în regulile tale, dar cum le faci să fie aplicate de către antidoping?” a întrebat el.

La începutul acestui an, numărul 1 mondial a vorbit despre faptul că organizația este părăsită de organismele puternice de tenis și provocările cu care se confruntă astfel.

 

El a afirmat că, în timp ce procesul de câștigare a credibilității în lumea tenisului va dura, PTPA este necesar și este aici pentru a rămâne pe poziții.

 

În ciuda începutului lent, PTPA câștigă acum acțiune, jucătorii rezonând cu scopul organizației. În ianuarie 2023, asociația a anunțat primul său comitet executiv, care a inclus jucători de top precum Ons Jabeur, Paula Badosa și Hubert Hurkacz.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *