Ultimele știri WTA

Anca Todoni și Andreea Prisăcariu s-au oprit în optimi la BCR Iași Open

Tenisul românesc are viitor! A demonstrat asta din plin, la Iași, tânăra jucătoare Anca Todoni. În vârstă de doar 18 ani, sportiva clasată pe locul 472 WTA a arătat un tenis solid la turneul WTA 125 BCR Iași Open, unde a fost aproape de o calificare surpriză în sferturi.

Ajunsă în premieră în optimile unui turneu WTA, Todoni a jucat pentru un loc în sferturi cu mult mai experimentata jucătoare elvețiană Jil Teichmann, (26 de ani, numărul 124 mondial), a 6-a favorită și nu a lipsit mult să dea marea lovitură.

Anca Todoni părăsește BCR Iași Open cu fruntea sus

După un meci spectaculos, întins pe durata a două ore și 40 de minute, reprezentanta noastră a cedat în trei seturi, scor 7-5, 3-6, 3-6, dar la final a fost aplaudată în picioare pentru jocul bun arătat în fața unei adversare ce a cochetat cu Top 30 WTA.

Condusă în decisiv cu 2-0, Todoni a revenit cu trei game-uri la rând, iar la 3-3 a irosit două șanse de a trece din nou în avantaj. Elvețianca a făcut break-ul și a închis în cele din urmă meciul cu 6-3 în decisiv.

Favorită 6, Teichmann ar putea juca în sferturi cu Irina Begu, dacă reprezentanta noastră va trece joi, în optimi, de jucătoarea maghiară Reka Luca Jani.

Andreea Prisăcariu, învinsă de slovena Tamara Zidansek

Nici ieșeanca Andreea Prisăcariu (23 de ani, locul 364 WTA) nu a reușit să producă marea surpriză, fiind învinsă în optimi de slovena Tamara Zidansek (25 de ani, numărul 139 mondial), favorită 8, scor 6-2, 6-4.

De remarcat că atât Todoni, cât și Prisăcariu, beneficiare de wild-card, au obținut la Iași primele victorii din circuitul WTA.

Surpriză în primul meci din optimi!

Muntenegreanca Danka Kovinic, locul 95 WTA, este al doilea cap de serie eliminat la BCR Iași Open, după Panna Udvardy.

Favorită 4 la Iași, Kovinic, 28 de ani, a fost învinsă în prima optime de finală de jucătoarea cipriotă de origine română Raluka Șerban, 26 de ani, numărul 166 mondial, scor 6-0, 6-1.

Șerban va juca în sferturi cu brazilianca Laura Pigossi (28 de ani, 138 WTA), favorită 7, care a dispus în faza optimilor după un meci maraton de 3 ore și 40 de minute de Elsa Jacquemot, din Franța (20 de ani, numărul 196 mondial), 4-6, 7-6 (3), 7-5.

Jucătoarele calificate în sferturile de finală primesc 29 de puncte WTA și 3.020 de euro, iar învinsele din optimi rămân cu 15 puncte WTA și un cec în valoare de 1.740 de euro.

Tot miercuri, perechea Oana Gavrilă (România) / Olivia Tjandramulia (Australia), favorită 2, a fost eliminată în primul tur de cuplul Danka Kovinic (Muntenegru) / Laura Pigossi (Brazilia), scor 7-5, 2-6, 5-10.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *