Ultimele știri WTA

Ana Bogdan, regină la Iași!

Ana Bogdan a câștigat pentru al doilea an la rând turneul WTA 125 BCR Iași Open, după ce a învins-o în finală pe Irina Begu, principala favorită, scor 6-2, 6-3.

A doua favorită la această ediție, Ana Bogdan, 30 de ani, locul 49 WTA, s-a impus clar în fața compatrioatei sale Irina Begu (32 de ani, numărul 31 mondial), obținând a zecea victorie consecutivă la Iași, după cele cinci care i-au adus trofeul anul trecut.

Ana Bogdan s-a ales cu un cec de 13.040 de euro şi cu 160 de puncte WTA, în timp ce Begu a primit un cec în valoare de 6.960 de euro şi 95 de puncte WTA.
În finala de dublu, româncele Irina Bara şi Monica Niculescu au fost învinse de slovenele Veronika Erjavec şi Dalila Jakupovic, scor 6-4, 6-4.

Reacții la final

Irina Begu: ”Felicitări, Ana, pentru acest turneu! Felicitări și echipei tale, faceți o treabă extraordinară. Aș vrea să-i mulțumesc lui Andrei Oriță pentru invitație și pentru primire. Astăzi nu a fost să fie, nu am făcut cel mai bun meci, dar sper că v-ați bucurat de toată această săptămână. Îi mulțumesc și antrenorului meu, știu că nu e ușor de lucrat cu mine. Au fost câteva meciuri grele și emoțiile se simt acum. Vă mulțumesc tuturor pentru primire, sponsorilor și organizatorilor. Sper să ne revedem anul viitor”.

Ana Bogdan: ”Cred că am emoții ceva mai mari decât în timpul meciului. Încă nu realizez ce s-a întâmplat, cred că încă visez. Am visat foarte mult la acest moment și mi-am dorit enorm să țin din nou acest trofeu minunat în brațe. Iată că am reușit. Cred că acest trofeu simbolizează puterea mea interioară de a lupta mereu. Irina, îți mulțumesc din suflet pentru acest meci! Îți doresc mult succes pe mai departe. Datorită ție, astăzi am fost mai bună, am încercat să-mi ridic nivelul, datorită ție am jucat mai bine. Îți mulțumesc din suflet. Credeți-mă că cel mai greu moment este acela în care trebuie să jucăm una împotriva celeilalte. Vreau să mulțumesc tuturor oamenilor, de la la copii de mingi, șoferi, voluntari. Le mulțumesc organizatorilor, pentru mine este o mare plăcere să fiu aici. Vă mulțumesc și vă iubesc pe toți. Îi mulțumesc foarte mult și antrenorului meu Daniel Dobre, surorii mele, lui Simone (n.r. Simone Tempestini), lui Marco (n.r. Marco Tempestini), vă mulțumesc din suflet și vă iubesc”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *