ATP Ultimele știri

Jannik Sinner își schimbă echipa

Sezonul lui Jannik Sinner a fost plin de succese și a certificat saltul de calitate pe care îl începuse deja la sfârșitul anului trecut. Asul italian a dat dovadă de o consistență impresionantă în 2024, asigurându-și un avantaj uriaș pe locul doi în clasamentul ATP. Numărul 1 mondial este aproape sigur că va termina sezonul în fruntea clasamentului ATP, cu excepția cazului în care sunt accidentări sau surprize șocante în ultimele turnee ale anului (jucate pe suprafața lui preferată).

Asul italian a fost declarat nevinovat de către ITIA, așteptând să vadă dacă WADA va decide să facă recurs împotriva achitării. Din cauza cazului de dopaj, Sinner a fost „forțat” să-și oprească colaborarea cu Umberto Ferrara și Giacomo Naldi. Potrivit La Gazzetta dello Sport, ar fi aproape oficială intrarea în echipa lui Marco Panichi, fostul antrenor de fitness al de 24 de ori campion de Grand Slam, Novak Djokovic.

În ciuda dificultăților din ultimele luni, Jannik a rămas mereu puternic mental și a câștigat US Open pierzând doar două seturi de-a lungul cursei sale uimitoare. Într-un lung interviu acordat canalului SuperTennis, după triumful său la New York, numărul 1 mondial s-a deschis asupra dificultăților sale recente.

„Adversitatea m-a făcut să cresc în multe feluri, trebuie să fii pregătit să treci prin anumite momente. În mintea mea, știam că sunt antrenat, că aveam un echilibru bun, dar am devenit și nervos în anumite momente. Pe partea de tenis, am simțit că m-am îmbunătățit și, chiar și atunci când lucrurile nu au mers perfect, am putut să mă țin de munca mea. tot ce am făcut.”

Sinner va sări peste Cupa Davis săptămâna aceasta pentru a-și recăpăta energia după ce a câștigat la Flushing Meadows, potrivit căpitanului Italiei Filippo Volandri. Numărul 1 mondial ar trebui să fie duminică la Bologna pentru a-și aplauda compatrioții, dar încă nu este sigur dacă va fi sau nu acolo.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *