Monden Ultimele știri

Am ajuns și în Iași

Am fost la Iași, niciodată nu am călcat tărâmul moldovean, drumul cu autostradă până la Tg. Mureș, după, dezastru cu o bandă, dar peisaje mirifice.

Iașiul este un oraș imens, Aradul pare ca și Șiștarovăț, superb. Am fost la turneul de tenis WTA Iași și în una din zile am avut plăcerea de a merge și prin oraș. Am ajuns la Bolta Rece, la noi se zice un birt, la ei e deja restaurantul lui Eminescu și Ion Creangă, doi moldoveni, genii.

Dedesubt aveau pivnițele păstrate din 1780, răcoroase, mă gândesc că păstrau Cola pe acolo. Am comandat mâncare, nici nu mai știu ce, ceva grătare, și a venit și formația de pe casetofon să ne acompanieze.

O oră cu Tinu Vereșezan, din Lipova, mă uitam dacă ăștia nu mai au niciun artist după Sofia Vicoveanca. Cred că au schimbat trei casete cu Tinu, unu îl vedeam că tot derulează înapoi caseta cu creionul.

Ultimele știri WTA

Andreescu, Kenin, Collins primesc wild card-uri de la Washington

Trei foste jucătoare din Top 10 se vor alătura terenului la Mubadala Citi DC Open, de săptămâna viitoare, după ce au primit wild cards pentru turneul WTA 500, care începe pe 31 iulie.

Fosta campioană la US Open Bianca Andreescu, fosta campioană la Australian Open Sofia Kenin și fosta vicecampioană la Australian Open, Danielle Collins, vor concura alături de patru jucătoare actuale din Top 10, Jessica Pegula, Caroline Garcia, Coco Gauff și Maria Sakkari.

Elina Svitolina, care s-a întors din concediul de maternitate în aprilie și a urcat pe locul 27, după un sferturi de finală la Roland Garros și o semifinală la Wimbledon, fusese deja anunțată ca wild card.

ATP Ultimele știri

Daniil Medvedev se retrage de la Citi Open de săptămâna viitoare

Recentul semifinalist de la Wimbledon, Daniil Medvedev, nu va juca la evenimentul ATP 500 de la Washington săptămâna viitoare. Medvedev fusese hotărât să facă din turneu primul său experiment pe teren hard din America de Nord, dar nu mai este cazul.

Niciun motiv oficial nu a fost dat încă nici de Medvedev, nici de oricare dintre organizatorii turneului. În prezent, nu există nicio indicație că campionul US Open din 2021 a suferit o accidentare. Medvedev nu a mai jucat niciun turneu de când a obținut cel mai bun rezultat din carieră pe terenurile de iarbă de la Wimbledon și atunci a apărut sănătos și bine în postările sale pe rețelele de socializare.

Raționamentul lui Medvedev poate fi similar cu logica lui Novak Djokovic pentru retragerea de la National Bank Open, care a citat „oboseala” drept motiv. US Open este probabil cea mai bună oportunitate a lui Medvedev de a câștiga un Grand Slam în fiecare an și, prin urmare, este de înțeles dacă este precaut să nu exagereze înainte de începerea ultimului Grand Slam al anului. De 20 de ori campion ATP, este încă programat să joace la evenimentele de Masters de la Toronto și Cincinnati, ceea ce face să pară și mai probabil că retragerea nu este legată de accidentări. Medvedev a câștigat anterior la Toronto și Cincinnati și poate anticipa rezultate bune la ambele, după rezultatele excelente pe hard de până acum în 2023.

Ultimele știri WTA

Ana Bogdan s-a calificat în optimi de finală la WTA Lausanne

Românca Ana Bogdan s-a calificat miercuri în optimile de finală ale turneului de tenis WTA 250 de la Lausanne după ce a învins-o în runda inaugurală pe elveţianca Simona Waltert, 2-6, 6-3, 6-3 într-un meci ce fusese întrerupt marţi seară în setul al treilea.

În momentul întreruperii, Ana Bogdan (30 de ani, 39 WTA), a treia favorită la Lausanne, era condusă cu 3-2 în setul al treilea. Miercuri, românca a câştigat patru ghemuri la rând şi a acces în optimi, unde o va întâlni pe slovena Dalila Jakupovic (267 WTA).

Simona Waltert (22 ani, 132 WTA) a cedat după două ore şi 18 minute de joc. Bogdan a învins-o pe Waltert cu 6-0, 6-4, săptămâna trecută la Iaşi, în sferturile de finală.

Turneul de la Lausanne este dotat cu premii totale de 259.303 dolari.
AGERPRES