Monden Ultimele știri

Wimbledon o onorează pe Simona Halep în ciuda acuzațiilor de dopaj

Cardiganul purtat de Simona Halep în cursa câștigătoare la titlul de la Wimbledon 2019 a fost expus de către All England Club, care și-a arătat respectul față de campioana României, în ciuda faptului că Simona este acuzată în continuare de dopaj. Cardiganul a fost fotografiat de o pagină românească de fani Instagram.

” Îmi place să văd asta! Deși nu am putut să fiu personal la Wimbledon, mă bucură foarte mult să văd că au pe ecran rochia și cardiganul pe care le-a purtat de când a învins-o pe Serena în 2019. Poate că e plecată deocamdată, dar nu este uitată”, a subtitrat fotografia WTA România. tennisworldusa.org

 

ATP Ultimele știri WTA

Praf și pulbere juniorii români la Wimbledon

Cei trei juniori români care au evoluat duminică au pierdut meciurile susţinute în probele de simplu ale turneului de tenis de la Wimbledon, al treilea de Mare Şlem al anului, potrivit Agerpres.

La simplu juniori, Mihai Alexandru Coman a fost învins de slovenul Matic Kriznik cu 2-6, 6-1, 6-2, după o oră şi 25 de minute, în care românul a comis 7 duble greşeli. Coman a încheiat cu mai multe lovituri direct câştigătoare, 20-16, dar şi cu mai multe erori neforţate, 31-16.

Cara Meşter a fost întrecută în prima rundă la simplu junioare de britanica Mingge Xu, cu 7-6 (8/6), 6-4, după o oră şi 48 de minute.

În alt meci din aceeaşi fază, Mara Gae a fost învinsă fără drept de apel de slovaca Renata Jamrichova, a cincea favorită, cu 6-0, 6-4, în doar 49 de minute.

La dublu junioare, Cara Meşter face pereche cu germanca Sonja Zhiyenbayeva, iar Mara Gae va evolua alături de americanca Ariana Anazagasty-Pursoo. Alex Coman îl va avea ca partener la dublu juniori pe suedezul Kevin Edengren.

Ultimele știri WTA

„Dacă ar trebui să aleg o jucătoare cu care să pierd, aceasta ar fi ea” – Bianca Andreescu despre înfrângerea în fața lui Ons Jabeur

În urma înfrângerii din turul al treilea în fața lui Ons Jabeur, Bianca Andreescu a dezvăluit că ar alege să piardă în fața tunisiencei, dacă ar trebui să facă o alegere.

Jabeur a învins-o pe Andreescu cu 3-6, 6-3, 6-4, într-o oră și 48 de minute. Această victorie a marcat o repetare a întâlnirii anterioare din turul al treilea de la Montreal din 2021, unde Jabeur a zdrobit speranțele canadianei de a-și apăra titlul cu o victorie răsunătoare cu 6-7(5), 6-4, 6-1.

În cadrul unei conferințe de presă post-meci, Bianca Andreescu a reflectat asupra înfrângerii în fața fostului nr. 2 mondial și și-a împărtășit gândurile despre a juca împotriva ei.

“Ea are un joc grozav pe orice suprafață, de fapt. Așa cum am jucat-o pe hard, am exersat cu ea pe zgură, acum am jucat din nou pe iarbă. Este o jucătoare polivalentă. Poate să facă cam totul”, a spus Andreescu.

“Dacă ar trebui să aleg o jucătoare cu care să pierd, ar fi ea. Și pentru că este foarte drăguță. Da, este pur și simplu grozavă. Sper cu adevărat să se descurce bine în acest turneu”, a adăugat ea.